Novinka GTA 6 odhaleno, PC hráči si na vydání pořádně počkají

GTA 6 odhaleno, PC hráči si na vydání pořádně počkají

David Jiránek

David Jiránek

5. 12. 2023 20:00 6

Studio Rockstar odhalilo zřejmě nejočekávanější titul za poslední roky. Dlouhé čekání se ale pořádně protáhne. PC hráči si totiž GTA 6 jen tak nezahrají.

Reklama

Rockstar opět přináší herní průmysl do očí mainstreamu. Trailer na nové GTA 6 boří rekordy a v klidu překoná 80 milionů přehrání za prvních 24 hodin. A to nepočítáme další kanály sdílející video. Jestli se už radujete, že pro počítače dostaneme nový univerzální benchmark na další dekádu, máme tu špatnou zprávu.

GTA 6 zatím na PC vůbec nedorazí. Rockstar počítá s vydáním na PS5 a Xbox Series X a S v roce 2025. Podle dostupných informací plánuje Take Two vydat hru do konce fiskálního roku 2024. Toto období končí v dubnu 2025. PC verze pro minulé díly GTA dorazila vždy s několikaměsíčním zpožděním.

GTA 6 odhaleno, PC hráči si na vydání pořádně počkají
i Zdroj: Rockstar Games

Podle traileru bude nové GTA ždímat z konzolí a později počítačů opravdu hodně. Hutné davy lidí na plážích, realistické postavy, velký herní svět s dalekým rozhledem. Po grafické stránce asi o úplnou revoluci nejde, ale málokdo bude zklamaný vzhledem k faktu, že jde o titul s otevřeným světem.

Nám tedy nezbývá, než pokorně čekat a snad i do ruky vezmeme ten gamepad při vydání. Až Rockstar zveřejní datum vydání na PC, začněte plánovat stavbu nového stroje. Ačkoliv by se mohlo zdát, že kompatibilita s Xbox Series S předznamenává nízké nároky, zapnout tenhle titul na low by byla škoda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama