hack-pro-apple-tv-umozni-spousteni-ios-aplikaci-urcenych-pro-ipad-video
Apple Novinka Hack pro Apple TV umožní spouštění iOS aplikací určených pro iPad [video]

Hack pro Apple TV umožní spouštění iOS aplikací určených pro iPad [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

2. 1. 2012 09:00 6

Multimediální centrum od firmy s nakousnutým jablkem ve znaku sice běží na systému iOS, ale aplikace třetích stran oficiálně nepodporuje. To se rozhodla vyřešit dvojice vývojářů, kterým se povedlo spustit iPad aplikace v 720p rozlišení.

Reklama

Americká společnost má svůj produkt s názvem Apple TV nějaký ten pátek na trhu. Za tu dobu jsme se jeho prodeje dočkali i u nás, přestože se zde zařízení původně neprodávalo právě kvůli chybějícím funkcím, jako je kupování online filmů. Multimediální centrum tedy pro konzumaci digitálního obsahu postačí, ale co když do něj budeme chtít dostat běžné aplikace pro iOS?

Hack pro Apple TV umožní spouštění iOS aplikací určených pro iPad [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř Apple TV 2 nalezneme čip Apple A4, který je shodný s tím v  iPhone 4, iPodu 4 a iPadu 1, takže by neměl být problém s dostatečným výkonem pro jejich případný běh. Přestože ale zařízení běží na operačním systému iOS, jedná se o modifikovanou verzi nepodporující aplikace třetích stran a uživatelé tak mají bez vlastního zásahu smůlu.

Tomu se rozhodla učinit přítrž dvojice vývojářů, kteří přišli na způsob, jak vše uvést do chodu. Na Apple TV 2. generace se jim tak povedlo dostat aplikace určené pro iPad v 720p rozlišení a celoobrazovkovém režimu. Vše očividně běží plynule a určitě bude zajímavé sledovat, zda se komunitě podaří hacknutím donutit Apple k vydání aktualizace s oficiální podporou aplikací třetích stran.

Jeden z vývojářů na svém Twitteru napsal: „Vzpomínáte si, jak byl v roce 2007 Apple kvůli neoficiálním aplikacím pro iPhone donucen vytvořit App Store? Rád bych to samé viděl u Apple TV.“

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama