hacker-drzi-uzivatele-mmo-runes-of-magic-jako-rukojmi
Novinka Hacker drží uživatele MMO Runes of Magic jako rukojmí

Hacker drží uživatele MMO Runes of Magic jako rukojmí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2011 15:00 5

Své požadavky již nahlásil německým operátorům a pokud je nesplní, chystá se zveřejňovat databázi čítající 3,5 milionu uživatelských účtů.

Reklama

MMO komunitou cloumá aféra, která nemá obdoby. Jeden z hráčů oblíbeného Runes of Magic, který vystupuje pod přezdívkou augustus87, údajně hacknul databázi hry, načež své požadavky nahlásil německým operátorům s výhružkou, že pokud nebudou splněny, začne zveřejňovat informace o ostatních hráčích. V rukou drží momentálně přes 3,5 milionu účtů s důvěrnými informacemi (pozn. hesly a jejich názvy) a nebojí se je zveřejnit.

Vše záleží na pružnosti operátorů, kteří pokud jeho požadavky nebudou ochotni splnit, mohou prý očekávat i vypnutí některých serverů. Mezi nahlášenými požadavky je např. to, aby autoři z Frogsteru neutahovaly příliš na těsno pravidla, aby operátoři zajistili lepší zabezpečení uživatelských účtů, intenzivnější boj s cheatováním a aby s hráči bylo jednáno transparentně. Vývojáři herního studia se k závažné situaci vyjádřili ve smyslu, že hacker odcizil zastaralou databázi z roku 2007, nicméně i tak jeho chování považují za závažný trestní čin a oznámili jej německým orgánům činným v trestním řízení.

Hacker drží uživatele MMO Runes of Magic jako rukojmí
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama