hackeri-napadli-apple-a-nahrali-na-web-nahe-fotky-americkych-celebrit
Apple Novinka Hackeři napadli Apple a nahráli na web nahé fotky amerických celebrit

Hackeři napadli Apple a nahráli na web nahé fotky amerických celebrit

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2014 16:30 19

Neznámí útočníci získali ze služby iCloud stovky soukromých snímků a videoklipů a postupně je zveřejňují. Na veřejnost se dostaly nahé snímky Jennifer Lawrence a dalších celebrit.

Reklama

V noci z neděle na pondělí bylo na americkém imageboardu 4chan a dalších webech uveřejněno zřejmě až několik stovek soukromých fotografií nahých nebo polonahých populárních hollywoodských hereček. Fotky byly získány prolomením ochrany cloudového úložiště iCloud, které slouží pro ukládání/zálohování dat (tedy i fotografií) a jejich synchronizaci mezi všemi iOS zařízeními.

Většina celebrit snímky označuje za zfalšované, nebo alespoň za neaktuální (několik let staré), někteří ale autenticitu fotek přiznali. Patří k nim třeba Mary Winstead nebo superstar série Hunger Games Jennifer Lawrenceová, jejíž právníci už se nechali slyšet, že půjdou po všech, kteří fotky budou po internetu šířit.

Cílem hackerů (či hackera) je využít získané obrázky a videa k finančímu obohacení. O choulostivý obsah podle všeho už projevily zájem bulvární americké časopisy. Doposud zveřejněné fotografie útočníci označují za pouhé vzorky. Nejpikantnější materiál na uveřejnění stále čeká. Apple se ke kauze, která nabírá na obrátkách, zatím nevyjádřil. Bude mít ale co vysvětlovat.

Zdroj: Mirror

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama