hackeri-ukradli-ze-serveru-sony-dosud-nevydane-skladby-michaela-jacksona
Novinka Hackeři ukradli ze serverů Sony dosud nevydané skladby Michaela Jacksona

Hackeři ukradli ze serverů Sony dosud nevydané skladby Michaela Jacksona

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 3. 2012 14:15 14

Kyberzločinci odcizili minulý rok ze serverů společnosti Sony více jak 50 tisíc hudebních souborů, a to včetně dosud nevydaných skladeb Michaela Jacksona, vyplývá to ze zprávy anglického deníku Guardian. Katalog nevydaných písniček Sony koupilo od Jacksonovi rodiny v roce 2010 za 250 milionů amerických dolarů.

Reklama

Najevo to vyšlo teprve v pátek, kdy se konalo první slyšení z dvojicí obžalovaných Britů, kteří byli zadrženi loni v květnu v souvislosti s masivními útoky na PlayStation Network.

26letý James Marks z města Daventry a jeho o rok mladší komplic James McCormick, ale svorně obvinění z neoprávněného vniknutí do chráněného počítače a porušení autorských práv popírají. Oba byli ještě téhož dne popuštěni na kauci. Případ se před soud vrátí znovu za dvanáct měsíců, tedy v lednu 2013.

Hackeři se minulý rok v dubnu dostali k citlivým údajům 77 miliónů uživatelů herního systému Sony PlayStation. Kromě jmen, adres a hesel se zmocnili také detailů o kreditních kartách. Ke jejich zneužití ale údajně zatím nedošlo.

Nepřehlédněte:

GeoHot prý uprchl z Ameriky a skrývá se v Argentině. "Ale kdeže! Jsem tu na dovolené", vzkazuje Sony

Útoky na servery Sony byly odplatou za štvanici na hackera Georga „GeoHota“ Hotze, který prolomil zabezpečení videohoerní konzole PlayStation 3, o které se do té doby tvrdilo, že je neprolomitelná, a upadl v nemilost asijského giganta.

Hackeři ukradli ze serverů Sony dosud nevydané skladby Michaela Jacksona
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Guardian

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama