Handheld od MSI se blíží, zřejmě ho bude pohánět čip od Intelu
i Zdroj: Depositphotos
Novinka Handheld od MSI se blíží, zřejmě ho bude pohánět čip od Intelu

Handheld od MSI se blíží, zřejmě ho bude pohánět čip od Intelu

David Jiránek

David Jiránek

5. 1. 2024 15:45 2

Další velký hráč na poli herního příslušenství a počítačů představí vlastní handheld. MSI vydalo krátkou ukázku, na kterou zareagoval oficiální účet Intelu.

Reklama

Steam Deck strhnul vlnu nové generace Handheldů, na kterou nasedl například Asus nebo Lenovo. Za pár dní se nejspíše přidá také MSI, které sdílelo krátkou ukázku na svém Twitteru. Ačkoliv je zatím zařízení zahalené tajemstvím, z pár krátkých obrázků je jasné, že půjde o handheld. Poukazují na to například podsvícené páčky a zmínka gripu (držení).

Zajímavé je, že příspěvek okomentoval oficiální účet Intelu, konkrétně herní divize společnosti. Něco takového by se jistě nestalo, pokud by zařízení mělo vnitřnosti konkurence. AMD prozatím dominovalo u handheldů, Ryzeny najdeme v zařízení od Valve, Asusu, Lenova a dalších. Pár handheldů s Intel procesory by se jistě našlo, zejména na asijském trhu, kde jich je obecně více. V našich končinách ale půjde o novinku. Bude tak zajímavé sledovat, jak se kousek od MSI výkonnostně poměří s konkurencí.

Více informací o zařízení neznáme. Klíčová bude jistě kombinace hardwaru a softwaru. Zde má na vrch Steam Deck se svým SteamOS, Asus naopak ze začátku dost bojoval s klasickými Windows. K systému od Microsoftu se nejspíše uchýlí také MSI. To ostatně zjistíme už za pár dní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama