hard-kernel-ukazal-vykonny-tablet-s-novym-procesorem-exynos-4210-od-samsungu-video
Novinka Hard Kernel ukázal výkonný tablet s novým procesorem Exynos 4210 od Samsungu [video]

Hard Kernel ukázal výkonný tablet s novým procesorem Exynos 4210 od Samsungu [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

9. 3. 2011 11:00 1

Ten překvapil svou hardwarovou specifikací, která toho nabídne opravdu mnoho. Je libo 1 GHz dvoujádro, dva MicroSD sloty nebo 9000mAh baterii?

Reklama

Samsung zatím dvoujádra Exynos (původně Orion) 4210 nemá dostatek na to, aby začal prodávat vlastní zařízení. Několik jich od něj však dostala Jihokorejská společnost Hard Kernel a okamžitě přispěchala s tabletem určeným pro vývojáře. Ten má pravděpodobně posloužit jako testovací platforma při vývoji aplikací vyladěních na míru pro budoucí generaci smartphonů a tabletů Samsungu. Exynos 4210 bude totiž využit (nejen) v plánovaném nástupci oblíbeného smartphonu Galaxy S2.

Hard Kernel ukázal výkonný tablet s novým procesorem Exynos 4210 od Samsungu [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

I když je nepravděpodobné, že by se ODROID-A dostal do běžného prodeje, málokoho nechá jeho hardwarová specifikace chladným. Prvním co bije do očí je skvělé rozlišení 1366 × 768, desetipalcový (10,1") kapacitní displej a průhledný „vnitřnosti ukazující“ zadní panel. Zajímavou a určitě přínosnou vychytávkou jsou dva MicroSD sloty, nechybí ani HSPA+ modem, HDMI výstup, USB 2.0 port a přední i zadní kamera. Oku lahodí i pohled na vysokou kapacitu baterie - 9000mAh.

Vedle 1GHz dvoujádra Exynos 4210 (s grafikou Mali-400) je zde i dostatečná 1GB RAM. Na videu si můžete všimnout, že se nejedná o žádné ořezávátko a výkonově je tom velmi dobře. Vestavěná 8GB paměť neurazí a vývojáři zde nalezou veškerý potřebný hardware pro testování různorodých aplikací. Namátkou Bluetooth 2.1, A-GPS, gyroskop, akcelerometr, digitální kompas apod.
 

Populární operační systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread je samozřejmostí a možná se v nejbližší době dočká i aktualizace na 3.0 Honeycomb. Jakým způsobem se bude mezi vývojáře distribuovat Hard Kernel neuvedl, ale má být k dispozici do konce tohoto měsíce. Milým překvapením má být i cena, ta totiž dělá (vzhledem k výbavě) slušných 750 dolarů - cca 13 000 Kč. Kdyby se podobné zařízení dostalo na trh i pro běžné uživatele, byla by to skvělá volba, co myslíte?

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM, Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama