herni-klasika-age-of-empires-2-se-docka-remasterovane-verze-uz-za-mesic
Novinka Herní klasika Age of Empires 2 se dočká remasterované verze – už za měsíc

Herní klasika Age of Empires 2 se dočká remasterované verze – už za měsíc

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 3. 2013 15:30 18

Po 14 letech se tato herní klasika na poli RTS dostane na Steam a to rovnou v graficky vylepšené verzi. Práce se ale musí zaplatit a tak i tato staronová hra bude atakovat hranici 500 Kč.

Reklama

Herní sérii strategie Age of Empires od Microsoftu pravděpodobně většina z vás bude znát. Právě druhý díl, Age of Kings a datadisk The Conquerors, se v dubnu objeví na herním portálu Steam. Ale s mnohými vylepšeními. Studio Hidden Path Entertainment dostalo od Microsoftu za úkol vytvořit remasterovanou HD edici. 

Herní klasika Age of Empires 2 se dočká remasterované verze – už za měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Původní hra z roku 1999 nyní dostane podporu širokoúhlých formátů a rozlišení až 1920 × 1080 pixelů s podporou více monitorů. Vylepšené jsou textury a celý engine. Nové je především nasvícení scény a částicové efekty. Pro Steam je zde pak v menu nová položka Steam Workshop, přes který je možné stahovat další úpravy a mapy od fanoušků.

Otázkou je, nakolik budou změny patrné. Ve videu je vidět především lepší voda a hezčí nasvícení scény. Zbytek asi bude muset najít každý sám. Minimální nároky vzrostly na tyto údaje:

  • Operační systém: Windows XP, Vista, 7, 8 Pro
  • Software: Steam
  • Monitor: minimální rozlišení displeje 900 × 600 pixelů
  • GPU: DirectX 9 kompatibilní
  • CPU: 1.2 GHz
  • RAM: 1 GB
  • Místo na disku: 2 GB

 Age of Empires II HD bude vydána 9. dubna, ale pokud si ji předobjednáte, bude vám zpřístupněna už 5. dubna. S tím souvisí i cena. V předprodeji je na službě Steam za 450 Kč, poté za 480 Kč. A za měsíc hurá do multiplayerových bitev.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama