herni-tablet-wikipad-dorazi-na-pulty-anglickych-obchodu-27-zari
Novinka Herní tablet Wikipad dorazí na pulty anglických obchodů 27. září

Herní tablet Wikipad dorazí na pulty anglických obchodů 27. září

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 9. 2013 10:00 3

Od června je v USA k dostání herní tablet Wikipad. Nyní se zdá, že se výrobce zařízení rozhodl rozšířit prodej i do Evropy, a to konrkétně do Velké Británie.

Reklama

Tablet by měl pravděpodobně přijít na pulty Britských obchodů již 27. září za cenu 249,99 liber, přičemž cena pro zbytek Evropy má být 299,99 euro (7 700 Kč) a pro americký trh již nyní činí 249,99 dolarů.

Herní tablet Wikipad dorazí na pulty anglických obchodů 27. září
i Zdroj: PCTuning.cz

A o co vlastně jde? Jedná se o herní tablet se 7 palcovým IPS displejem s pětibodovým dotykovým ovládáním a rozlišením 1280×800 pixelů (16:10). Tablet je opatřen operačním systémem Google Android 4.1 Jelly Bean a je založen na quad-core SoC NVIDIA Tegra 3 s frekvencí 1,4 GHz, kterému je k dispozici 1 GB DDR3 pamětí. Pro ukládání her lze využít 16 GB úložný prostor, který lze rozšířit pomocí SD karty až o 32 GB. Tablet je taktéž vybaven 2 MPx fotoaparátem, dual-band Wi-Fi a Bluetooth 4.0 připojením. 

Tablet také disponuje micro-HDMI portem, který umožňuje propojení se zobrazovacími zařízeními. Mezi další hardwarové funkce patří také 3-osý akcelerometr, e-kompas, GPS (vč. GLONASS), vestavěné stereofonní reproduktory, mikrofon, 3,5 mm stereo jack pro sluchátka a mini-jack pro mikrofon. 

Herní tablet Wikipad dorazí na pulty anglických obchodů 27. září
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní výhodou zařízení, oproti běžným tabletům, je odnímatelný rámeček s ovládacími prvky. Na krytu, resp. rámečku jsou umístěny analogové páčky a směrová tlačítka, které známe z běžných gamepadů.  

Zdroj: Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama