hraci-letos-utrati-za-hrani-pres-74-miliard-dolaru
Hardware Novinka Hráči letos utratí za „hraní“ přes 74 miliard dolarů

Hráči letos utratí za „hraní“ přes 74 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2011 15:20 9

Do konce roku 2015 se investice zvýší na rekordních 115 mld. dolarů. Největší nárůst se pak očekává v oblasti on-line her.

Reklama

Podle analytické agentury Gartner Inc. hráči letos utratí celkem 74 mld. dolarů, tj. 1,238 bil. korun. A další predikce naznačují, že do roku 2015 budou ochotni investovat rekordních 115 mld. dolarů.

Pokud se na letošní hodnotu podíváme pod drobnohledem, tak zjistíme, že nejvyšší částku (44,7 mld.) utratí za nákupu softwaru, do hardwaru jsou ochotni investovat 17,8 mld. a stále populárnějšího on-line hraní 11,9 mld. dolarů.

A co více, za další tři roky za hraní po internetu vynaloží dokonce 28,3 mld. dolarů. Na rostoucích výdajích se znatelně podílí popularita smartphonů a tabletů, které dnes mají dostatečně výkonný hardware na to, aby rozběhaly náročnější hry a vychází pro ně dostatek kvalitních titulů.

Na vzestupu je i popularita systému mikrotransakcí. Firmy na to jdou pěkně od lesa. Hra je distribuována zdarma, nicméně uživatelé jsou pak různými cestičkami donuceni k nákupu dalších předmětů, které jim postup ve hře citelně zjednoduší. A nemalou měrou se na zvyšujících se investicích podílí i popularizace sociálních sítí.

Nepřehlédněte:

Apple se zlobí na šmouly, může za to systém mikrotransakcí

Hráči letos utratí za „hraní“ přes 74 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: CVG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama