htc-ma-problemy-o-spickove-one-m9-neni-zajem
Novinka HTC má problémy, o špičkové One M9 není zájem

HTC má problémy, o špičkové One M9 není zájem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 6. 2015 18:00 15

Prodeje chytrých telefonů s logem HTC jsou dlouhodobě neuspokojivé a to se odrazilo i na ceně společnosti. Hodnota jedné akcie klesla během středečního obchodování na historické minimum 3,01 dolaru. Podle serveru phonearena.com důvodem poklesu ceny bylo, že v ten den se prodalo více jak 25 milionů akcií firmy.

Reklama

Společnost, u které se dříve zdálo, že její růst snad nemůže narazit na žádné meze, v posledních letech na konkurenci nestačí. O top model One M9 kvůli sebevědomé cenovce není zájem ze strany kupujících takový, v jaký výrobce doufal. Firma proto snížila objednávky komponent o 30 procent a nyní se podle všeho spokojí i s tím, pokud do konce roku prodá alespoň 3,2 milionu kusů One M9.

V samotných produktech HTC chyba není a třeba právě takové One M9 je opravdu povedený kousek. Dnes však rozhoduje značka, tudíž prestiž. Apple je jedním pólem, druhým pólem je korejský Samsung. HTC tedy především potřebuje budovat značku. Jenže tento proces je velmi zdlouhavý, náročný časově i finančně a nikde není napsáno, že nakonec povede k záchraně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama