HTC na CES odhalilo vlastní řešení VR streamingu přes 5G síť
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka HTC na CES odhalilo vlastní řešení VR streamingu přes 5G síť

HTC na CES odhalilo vlastní řešení VR streamingu přes 5G síť

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 1. 2022 10:09 1

Společnost HTC v rámci veletrhu spotřební elektroniky CES 2022 předstaila řadu novinek. Mezi nejzajímavější patří všestranný VIVE Wrist Tracker pro headset Vive Focus 3, s jehož pomocí lze přesně sledovat pohyb předloktí, rukou, nebo jakéhokoli jiného předmětu. Na stánku probíhala také ukázka technologie streamingu VR obsahu skrze 5G do headsetu Focus 3.

Reklama

Přesné sledování pohybu s VIVE Wrist Trackerem

VIVE Wrist Tracker je prvním inside-out trackerem pro nezávislé VR headsety a podle HTC dokáže přesně sledovat pohyb rukou v prostoru od konečků prstů až po loket. Tracker lze také upevnit na jakýkoli jiný objekt, který je třeba sledovat. Například požárnický výcvik společnosti FLAIM tak může integrovat i reálný hasicí přístroj a dramaticky zvýšit hodnotu a efektivitu tréninku.

5G streaming pro špičkové simulace na nezávislém headsetu

Skutečně přelomovou novinku pak představuje technologie streamingu VR obsahu skrze 5G. S jeho pomocí lze totiž i na nezávislém headsetu zažít simulace v kvalitě, která byla dosud vyhrazena uživatelům PC VR headsetů. Špičkový VR obsah totiž typicky vyžaduje využití PC s výkonnou grafickou kartou. HTC však nyní ukázalo, že s pomocí 5G sítě a edge computingu lze zátěž vykreslování přenést do cloudu a vychutnat si i ty nejnáročnější zážitky na nezávislém systému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama