htc-one-m9-ma-vazne-problemy-s-prehrivanim-je-na-vine-software
Novinka HTC One M9 má vážné problémy s přehříváním. Je na vině software?

HTC One M9 má vážné problémy s přehříváním. Je na vině software?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 3. 2015 11:30 5

Server tweakers.net porovnal zahřívání nového One M9 s teplotou dalších smartphonů se zajímavým výsledkem. V testu nizozemští redaktoři naměřili výrazné zahřívání, konkrétně 55,4 stupně Celsia. Ostatní testované telefony takové teploty zdaleka nedosahovaly.

Reklama

O tom, že nový čipset Snapdragon 810 trápí přehřívání, se ví už delší dobu. HTC nový procesor od Qualcommu použilo v novém modelu One M9 a zatím ho trápí stejný problém. Dokazuje to zkouška nizozemského serveru Tweakers.net, v jejímž rámci byly chytré telefony podrobeny testu aplikace GFXBench a infračervenou kamerou byla měřena teplota na jejich povrchu.

Předchůdce nového HTC, model One M8, dosáhl teploty 38,7 stupně Celsia, Samsung Galaxy Note 4 se zahřál na 37,8 stupně, LG G3 na 42,2 a iPhone 6 Plus na 39,4 stupně Celsia. Jasným vítězem testu se stala novinka HTC One M9, na povrchu telefonu redaktoři naměřili 55,4 stupně Celsia, tedy o 13 stupňů Celsia více, než na druhém „nejžhavějším“ telefonu v testu.

Dále byly smartphony vystaveny hernímu testu. Během hraní titulů Asphalt 8 a Assassin Creed: Pirates byly již teploty One M9 podstatně umírněnější, když dosahovaly zhruba 42,5 stupně Celsia. I tato hodnota je ale v porovnání s ostatními smartphony vyšší.

Nedlouho po uveřejnění výsledků testů se na Twitteru ozval zástupce HTC Jeff Gordon, který uvedl, že přehřívání telefonu One M9 způsobuje nedokončený software a že prodejní verze podobnými problémy trpět nebude. Snad se pracovníkům HTC podaří zahřívání včas eliminovat, jinak bude mít firma velký problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama