HTC Touch Diamond2 - diamant na druhou
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek HTC Touch Diamond2 - diamant na druhou

HTC Touch Diamond2 - diamant na druhou

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

21. 7. 2009 03:00 33

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Dodávané příslušenství 3. Design a konstrukce 4. Konfigurace a výkon
5. Software a synchronizace 6. Fotoaparát a GPS navigace 7. Závěr

Úspěšný a oblíbený Touch Diamond z dílen společnosti HTC pomalu ale jistě na trhu střídá jeho mladší a po mnoha stránkách vylepšený nástupce. Stojí provedené změny opravdu za to, abychom svůj starý přístroj odložili na poličku a vyměnili jej za Touch Diamond2? To se dočtete v naší recenzi jednoho z hlavních favoritů stáje HTC.

Reklama

Než přejdu k samotné recenzi nového Diamonda2 (plným názvem Touch Diamond2 T5353), dovolím si pár slov k jeho předchůdci, kterého mám možnost mezi jinými přístroji používat a kterého jsem po nějakou dobu používal i jako primární zařízení. V době uvedení přístroje na trh se bezesporu jednalo o technickou a zejména designovou perličku.

Černá barva, kovové prvky, lesklá jednolitá tlačítka a samozřejmě zadní kryt v podobě hran diamantu byly pro zájemce stejně velkým lákadlem jako detailní VGA displej s rozlišením 640x480px, 4GB integrované datové úložiště, rychlý 528MHz procesor a v neposlední řadě i GPS navigace.

HTC Touch Diamond2 - diamant na druhou
i Zdroj: PCTuning.cz

Přístroj měl samozřejmě i své stinné stránky a to jak po designérské stránce (např. nepatrné ulamování zadního krytu v prostru u stylusu, náchylnost k zanechávání otiskům prstů na přední i zadní straně), tak i po stránce technické (např. absence slotu na paměťovou kartu, nebo velice slabá výdrž baterie).

I tak ale v současné době považuji původního Diamonda za stále ještě nadstandardní zařízení. S případnými zásahy do softwaru (samozřejmě pod hrozbou ztráty záruky) ze strany fanoušků z xda-developers, nebo dokonce i z českých luhů a hájů v podobě populární ROM Eržiky z pera mistra Adowa, je možno Diamonda po softwarové dostat téměř do podoby nových zařízení s mnoha novými funkcemi, včetně nové verze rozhraní TouchFLO 3D nebo Windows Mobile 6.5 (zatím v betaverzi).

HTC Touch Diamond2 - diamant na druhou
i Zdroj: PCTuning.cz

S postupem času ale každý přístroj zastarává a také nemilosrdná konkurence tlačí vývoj stále kupředu. Podívejme se tedy jak v naší recenzi dopadla nebo nedopadla nová verze populárního Diamonda a jak obstála v souboji se starším kolegou, který nasadil laťku opravdu vysoko.

Ještě dodám, že náš test proběhl na anglické verzi zařízení. V prodeji již je ale oficiálně i verze česká, na kterou vedou i odkazy z tohoto článku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama