huawei-odpiskal-uvedeni-mate-30-pro-v-evrope-bez-sluzeb-googlu-to-nema-smysl-mysli-si
Novinka Huawei odpískal uvedení Mate 30 Pro v Evropě. Bez služeb Googlu to nemá smysl, myslí si

Huawei odpískal uvedení Mate 30 Pro v Evropě. Bez služeb Googlu to nemá smysl, myslí si

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 9. 2019 08:00 11

Den před premiérou se na webu konečně provalilo to, co víme už několik týdnů - nový superphone Huawei Mate 30 Pro se v Evropě nebude vůbec prodávat. Kvůli přetrvávající obchodní válce telefon nezískal přístup ke Google aplikacím a výrobce tak správně vyhodnotil, že by o něj mezi evropskými zákazníky nebyl příliš velký zájem. Do obchodů na starém kontinentě ho proto raději vůbec nepošle. Zdroj blízký čínské společnosti nám navíc také potvrdil, že v příštích měsících se firma bude soustředit hlavně na svůj domácí trh, který je pro ni klíčový.

Reklama

Omezení ze strany administrativy Spojených států znamenají pro Huawei stále větší problém. Na spor, který hýbe nejen médii po celém světě, ale mnohdy také cenou akcií největších technologických hráčů, nyní doplatil i Mate 30 Pro. Jedná se zatím o největší oběť obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou. Ještě horší ovšem je, že výhled do budoucna není příliš příznivý: obě strany se zakopaly na svých pozicích a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se situace změnila. Osobně čekám, že se nic převratného nestane až do voleb ve Spojených státech, které se uskuteční v listopadu příštího roku – Trump před svým elektorátem nemůže ztratit tvář a čínská vláda pochopila, že s Američany se za současného vedení nedá smysluplně vyjednávat; americký prezident navíc nechce Huawei do obchodní dohody zahrnout.

Počet telefonů, které se kvůli absenci Google služeb v Evropě nebudou prodávat, tak může do budoucna povážlivě narůstat. Pokud bude současný stav přetrvávat, ohrožena může být klidně i řada P40, která se má začít prodávat až příští rok na jaře.

Huawei odpískal uvedení Mate 30 Pro v Evropě. Bez služeb Googlu to nemá smysl, myslí si
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama