huawei-p-smart-z-prinasi-vysouvaci-kamerku-za-rozumnou-cenu
Novinka Huawei P smart Z přináší vysouvací kamerku za rozumnou cenu

Huawei P smart Z přináší vysouvací kamerku za rozumnou cenu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 7. 2019 13:00 1

Na českém trhu je nyní k dostání první smartphone od Huawei bez výřezu či průstřelu v displeji. Nový P smart Z se totiž pyšní přední selfie kamerou, která stylově vyjíždí z těla telefonu a nezabírá tak žádné místo na obrazovce. Kromě toho se mobil může pochlubit dostatečně výkonným procesorem, velkou kapacitou baterie a originálním třpytivým tělem.

Reklama

Pro uživatele, kteří nemají rádi různé výřezy a průřezy v displeji, si Huawei přichystal model P Smart Z. Tento smartphone už na první pohled zaujme velkým Ultra FullView displejem o velikosti 6,59 palce bez výřezu. Téměř bezrámečková obrazovka s rozlišením 2 340 × 1 080 px a poměrem stran 19,5:9 pak zabírá ohromných 91 % plochy celého telefonu.

Nejvýraznějším prvkem nového huaweie je automatický pop-up fotoaparát, který se jako periskop vysune ve chvíli, kdy přepnete na režim selfie kamery. Tento design řeší problematiku umístění přední kamerky do výřezů či průstřelů displeje, které ne každému padnou do oka. Dle výrobce selfie kamerka prošla náročným testováním a bez problémů zvládne více než 100 000 opakovaných vysunutí. O životnost vysouvacího mechanismu se tak nemusíte obávat.

Huawei P smart Z přináší vysouvací kamerku za rozumnou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Huawei P smart Z přináší vysouvací kamerku za rozumnou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadní straně smartphonu najdeme duální fotoaparát, počítat můžete s jedním 16megapixelovým se světelností f/1.8 a sekundárním 2megapixelovým snímačem. Baterie je masivní, charakterizuje ji hodnota 4 000mAh a nabíjení probíhá skrze moderní USB-C konektor.

P smart Z je poháněn vylepšeným 12nm osmijádrovým procesorem Kirin 710F (4× Cortex A73 2,2 GHz + 4× Cortex A53 1,7 GHz). Oproti předchozí generaci je nový čipset o 30 procent rychlejší, a přesto úspornější. Operačním systémem je Android 9.0 Pie s typickou nadstavbou EMUI koncernu Huawei.

Cena a dostupnost

Huawei P smart Z je na českém trhu dostupný hned ve třech barevných provedeních – elegantní Midnight Black, majestátní Sapphire Blue a také v zelené variantě Emerald Green. Telefon je v prodeji v provedení se 4 GB RAM a 64GB vnitřní pamětí, kterou kterou lze rozšířit pomocí paměťové karty microSD až do výše 512 GB. Doporučená cena P smart Z je 6 999 Kč.

Huawei P smart Z přináší vysouvací kamerku za rozumnou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama