huawei-p40-pro-zname-termin-predstaveni-dostane-sluzby-googlu
Novinka Huawei P40 Pro: Známe termín představení, dostane služby Googlu?

Huawei P40 Pro: Známe termín představení, dostane služby Googlu?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 12. 2019 12:00

Huawei bude v příštím roce opět velmi aktivní a už v prvním čtvrtletí představí novou řadu chytrých telefonů P40. Tisková konference by se v Paříži měla uskutečnit na konci března. V rozhovoru pro francouzský tisk to uvedl šéf čínské společnosti Richard Yu.

Reklama

Kromě místa, kde se speciální akce odehraje, a přibližného termínu, Yu ještě uvedl, že od nové řady P40 máme očekávat vyšší výkon a podporu 5G (použit bude čipset Kirin 990), zlepšenou kvalitu fotografií a také mnohem lepší výdrž na jedno nabití; již dříve se objevily spekulace, že Huawei u modelu P40 Pro využije akumulátor na bázi grafenu.

Nové smartphony budou softwarově postaveny na operačním systému Android 10 s uživatelským prostředím EMUI 10. Šéf Huaweie dodal, že připravované modely nebudou kvůli obchodním restrikcím ze strany Spojených států vybaveny populárními aplikacemi firmy Google, jako jsou Google Maps, YouTube nebo klíčový obchod Google Play. Situace se samozřejmě ještě může změnit. Času je stále poměrně dost. Pokud by ovšem k žádnému posunu nedošlo, firma je bez ohledu na situaci telefony připravena prodávat klasickými distribučními kanály, a to prostřednictvím obchodů a operátorů. U řady Mate 30, které služby Googlu rovněž nezískala, se čínský gigant k tomuto kroku neodhodlal.

Spojené státy v polovině května zařadily Huawei na černou listinu, takže americké podniky potřebují zvláštní povolení, pokud chtějí této čínské firmě dodávat své produkty. Restrikce od té doby postihují nové produkty, jako je právě řada Mate 30 nebo chystaná série P40. Tyto telefony tak nelze prodávat s licencovanými aplikacemi a službami společnosti Google.

 Huawei P40 Pro: Známe termín představení, dostane služby Googlu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama