Hudba, kterou generuje umělá inteligence? Adobe představí nový nástroj
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Hudba, kterou generuje umělá inteligence? Adobe představí nový nástroj

Hudba, kterou generuje umělá inteligence? Adobe představí nový nástroj

David Švrček

David Švrček

3. 3. 2024 13:47 2

Adobe již představilo svůj model umělé inteligence Firefly, který posunul práci ve Photoshopu na úplně jinou úroveň. Nyní nám ukazuje další nástroj, který generuje hudbu.

Reklama

Umělá inteligence zažívá v poslední době obrovský rozmach. Od generování textových odpovědí se dostáváme ke generování obrázků nebo videí, ale také melodií a hudby. Společnost Adobe uvádí, že se chystá představit svůj projekt “Music GenAI Control ”. 

Hudba, kterou generuje umělá inteligence? Adobe představí nový nástroj
i Zdroj: YouTube/ Adobe

Jedná se o generativní umělou inteligenci, která na základě uživatelské instrukce dokáže vytvořit melodii a jednoduchou podkresovou hudbu pro vaše projekty. Dále je možné tento zvuk lehce upravit, Adobe zdůrazňuje, že uživatelé mají možnost přetvářet generovaný zvuk podle referenční melodie. Kromě toho budou mít možnost upravovat tempo, strukturu a opakující se vzory hudební skladby. Mezi další funkce patří schopnost prodloužit délku klipu, znovu míchat sekce nebo vytvářet plynule opakovatelné smyčky.

V praxi to tedy bude vypadat tak, že uživatel do svého projektu (videa, podcastu apod…) bude potřebovat nějakou poutavou melodii do pozadí. V rámci integrovaného AI přímo do editačního programu tedy jen zadá promt typu “veselá rocková hudba” a umělá inteligence mu za pár chvil vytvoří unikátní skladbu přímo pro jeho projekt. Každý správný editor by však měl mít také kvalitní vybavení na poslech, co takhle nová sluchátka?

Jak se ale na tuto funkci dívají autoři hudby a legislativa? K tomu se zatím Adobe nevyjádřilo a bude se jednat o klíčový moment ve spuštění této funkce široké veřejnosti. Např. AI model Sora společnosti Open AI se s legislativním problémem potýká a je to jediný krok bránící spuštění Sory široké veřejnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama