ibm-spousti-novou-sluzbu-proti-cervum-a-virum-pro-byznys
Novinka IBM spouští novou službu proti červům a virům pro byznys

IBM spouští novou službu proti červům a virům pro byznys

Stančík Martin

Stančík Martin

Společnost IBM ohlásila nový software nazvaný "Billy Goat", který by měl firmy chránit nejen před počítačovými červy, ale také maximálně zredukovat počet falešných výstrah.

Reklama

Software (který se však s opravdovou sítí není propojen) se "tváří" jako server, na který je možné jednoduše zaútočit a rychle identifikuje systém, ze kterého útok přichází, takže se viry a červy nemohou dostat dále a infikovat zbytek sítě.

"IBM a Business Consulting Services nyní nabízejí špičkovou službu na ochranu před každodenními počítačovými nebezpečími, ať už vaše firma má 100 nebo 100 000 lidí," řekl Peggy Kennelly z IBM.

Aby se co nejvíce zjednodušila práce systémových administrátorů, byl velký důraz kladen na zredukování počtu falešných zpráv o napadení systému.

"Billy Goat používá unikátní techniku, díky které z pohledu červa vypadá jako síť plná dalších systémů a služeb," dodal Dr. James Riordan z výzkumného týmu IBM v Curychu, což je jedno z největších výzkumných center na Zemi a vědci, kteří zde pracují, na svém kontě mají mimo jiné řadu Nobelových cen.

Zdroj: IBM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama