ibm-spousti-novou-sluzbu-proti-cervum-a-virum-pro-byznys
Novinka IBM spouští novou službu proti červům a virům pro byznys

IBM spouští novou službu proti červům a virům pro byznys

Stančík Martin

Stančík Martin

27. 3. 2006 00:00

Společnost IBM ohlásila nový software nazvaný "Billy Goat", který by měl firmy chránit nejen před počítačovými červy, ale také maximálně zredukovat počet falešných výstrah.

Reklama

Software (který se však s opravdovou sítí není propojen) se "tváří" jako server, na který je možné jednoduše zaútočit a rychle identifikuje systém, ze kterého útok přichází, takže se viry a červy nemohou dostat dále a infikovat zbytek sítě.

"IBM a Business Consulting Services nyní nabízejí špičkovou službu na ochranu před každodenními počítačovými nebezpečími, ať už vaše firma má 100 nebo 100 000 lidí," řekl Peggy Kennelly z IBM.

Aby se co nejvíce zjednodušila práce systémových administrátorů, byl velký důraz kladen na zredukování počtu falešných zpráv o napadení systému.

"Billy Goat používá unikátní techniku, díky které z pohledu červa vypadá jako síť plná dalších systémů a služeb," dodal Dr. James Riordan z výzkumného týmu IBM v Curychu, což je jedno z největších výzkumných center na Zemi a vědci, kteří zde pracují, na svém kontě mají mimo jiné řadu Nobelových cen.

Zdroj: IBM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama