ibox-nano-nejtissi-nejlehci-a-nejlevnejsi-3d-tiskarna-na-svete
Novinka iBox Nano: nejtišší, nejlehčí a nejlevnější 3D tiskárna na světě

iBox Nano: nejtišší, nejlehčí a nejlevnější 3D tiskárna na světě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 11. 2014 10:00 7

IBox Nano, to je nová 3D tiskárna, na níž její autoři shání finanční zdroje pomocí crowdfundigové kampaně na Kickstarter. V čem je ale oproti podobným produktům natolik zvláštní, abychom na tento projekt měli důvod přispět? Podle slov výrobců se jedná o nejtišší, nejlehčí a hlavně nejlevnější 3D tiskárnu vůbec. 

Reklama

Vlastní tělo této 3D tiskárny je vyrobené z akrylových čirých plastů a místo tradičních DLP žárovek tiskárna využívá LED diody. Rozměry iBox Nano jsou 10,16 × 7,62 × 20,32 cm a jeho hmotnost činí pouhých 1,5 kg. Proč ale výrobce zvolil takto kompaktní rozměry? 

iBox Nano: nejtišší, nejlehčí a nejlevnější 3D tiskárna na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Důvodem je prý to, že 3D tiskárny většiny výrobců mají sice velké rozměry, ale přesto jsou na nich většinou tisknuty pouze malé objekty. Proto údajně není důvod, aby byla samotná tiskárna příliš velká. Díky malým rozměrům však tiskárna zvládne tisknout pouze skutečně malé předměty, jako jsou například hrací figurky, žetony, přívěsky či dílky skládaček, zato ve vysokém rozlišení.

iBox Nano: nejtišší, nejlehčí a nejlevnější 3D tiskárna na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dalším kladem zařízení je také jeho nízká hlučnost, která by neměla překračovat 29 dBA. Oproti konkurenčním tiskárnám má iBox Nano také velice nízkou spotřebu energie, která by se při běžném provozu měla pohybovat kolem pouhých 3 W. 

IBox Nano může být Váš za příspěvek ve výši 300 dolarů, tedy necelých 6 700 Kč. Prozatím si projekt získal od 1050 přispěvatelů částku téměř 270 000 dolarů. Autoři tiskárny se během následujících 11 dní chtějí dostat na cílovou sumu 300 000 dolarů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama