ICQ definitivně odzvonilo, služba vypla servery a není již dostupná
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka ICQ definitivně odzvonilo, služba vypla servery a není již dostupná

ICQ definitivně odzvonilo, služba vypla servery a není již dostupná

David Švrček

David Švrček

27. 6. 2024 10:10 2

Dříve populární sociální síť ICQ včera definitivně ukončila své služby. Její provozovatel vypnul servery a láká k přechodu na novou ruskou platformu VK Messenger.

Reklama

Populární sociální síť dob minulých, ICQ dnes definitivně ukončila provoz, když provozovatel vypnul všechny servery, čímž klienti ztratili přístup k síti. Na hlavní stránce se nyní objevuje oznámení o ukončení služeb s doporučením přejít na novou platformu VK Messenger. Tu provozuje stejná ruská společnost, jako doposud ICQ.

Informace o ukončení služby
i Zdroj: ICQ.com
Informace o ukončení služby

ICQ vzniklo v roce 1996 jako projekt izraelské společnosti Mirabilis, se stalo průkopníkem v online komunikaci. V roce 1998 síť za 400 milionů dolarů koupila americká společnost AOL. Přestože ICQ zavedlo mnoho inovativních funkcí, jako třeba možnost hrát hry na dálku, neustálo tlak konkurence a počty uživatelů pomalu upadaly.

VK Messenger
i Zdroj: vk.me
VK Messenger

Od roku 2010 ICQ provozovala ruská společnost Digital Sky Technologies, později přejmenovaná na VK. Společnost neuvedla konkrétní důvody pro ukončení služby, avšak oznámení o konci ICQ se objevilo na webu už koncem května. Důvody jsou však vcelku logické, zkrátka malý počet uživatelů a čím dál více vyšší náklady na provoz. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama