idf-2012-novinky-v-podani-intelu
Novinka IDF 2012: Novinky v podání Intelu

IDF 2012: Novinky v podání Intelu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 9. 2012 06:00

Několika málo novinkami z letošního Intel Developer Fora je například WiFi s digitální modulací integrovaná do procesoru a další snížení spotřeby v nečinnosti.

Reklama

Rosewell – 32nm Atom se dvěma jádry a WiFi s digitální modulací

V současnosti jsou všechny bezdrátové přenosy modulovány analogově a je tak potřeba mít pro ně speciální čip, jelikož nemohou být součástí procesoru, který pracuje kompletně digitálně, tedy s nulami a jedničkami. Intel tento problém řeší již od roku 2002. Letos na IDF ale předvedli již funkční prototyp procesoru s kódovým označením Rosewell.

Rosewell je dvoujádrový procesor Atom s frekvencí jader 1,4 GHz vyráběný, mírně starším, 32nm výrobním procesem. Co je na něm zvláštního, je integrace vysílače pro rádiové sítě s digitální modulací. Konkrétně se jedná o WiFi s frekvencí 2,4 GHz. Podle Intelu je nový vysílač dokonce lepší, než ten s analogovou modulací.

IDF 2012: Novinky v podání Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Spring Meadow – Stejné úlohy, poloviční zátěž a poloviční spotřeba

Zajímavou technologií by mělo být Spring Meadow. Tato technologie má za úkol ještě zvýšit výdrž ultrabooků a notebooků obecně tím, že bude inteligentně řídit využití procesoru, resp. využití bezdrátových sítí v uspaném stavu.

Podle Intelu je možné uspořit až polovinu spotřeby procesoru a přitom vykonávat stále stejné operace. Neupřesnil ale, zda-li to není na úkor rychlosti. Spring Meadow je spojeno s částmi obsaženými v budoucích procesorech. Pravděpodobně tedy mohou být přítomny speciální okruhy, které toto umožní.

IDF 2012: Novinky v podání Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama