iFixit kompletně rozebral Steam Deck, nabídne náhradní díly
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka iFixit kompletně rozebral Steam Deck, nabídne náhradní díly

iFixit kompletně rozebral Steam Deck, nabídne náhradní díly

David Jiránek

David Jiránek

17. 2. 2022 15:20

Konzole od Valve se dočká v budoucnu celé řady náhradních dílů. Výrobce oznamuje spolupráci s firmou iFixit, která sdílela i video, kde kompletně rozebírá připravovaný handheld.

Reklama

Steam Deck od Valve se dočká široké podpory náhradních dílů. Aspoň tak to vypadá z oznámení od výrobce. Valve totiž bude spolupracovat se známou značkou iFixit na distribuci náhradních dílů. Konkrétně se iFixit stane autorizovaným prodejcem, kde sežneme náhradní díly nejen pro Steam Deck, ale i pro všechny headsety pro virtuální realitu Valve Index. 

Na youtube kanálu iFixit navíc nalezneme osmiminutové video s podrobným rozborem vnitřností handheldu. Oproti videu od Valve se dozvídáme, jak vymontovat ventilátor, základní desku s APU, baterii a obrazovku. Tvůrci dokonce podrobně popsali většinu hlavních čipů na hlavní PCB.

Bohužel baterie bude kamenem úrazu a výměna není vůbec jednoduchá. Valve totiž použilo lepidlo, které nepůjde izopropylalkoholem rozpustit kvůli otvorům hned za baterií. Kritiku si vysloužil i slot na MicroSD karty a USB-C konektor, obojí je totiž pevnou součástí základní desky. Vydání konzole je naplánováno na konec února.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama