indicke-it-firmy-se-boji
Novinka Indické IT firmy se bojí

Indické IT firmy se bojí

Martin Stančík

Martin Stančík

21. 9. 2009 00:00 1

Když si společnost Infosys, druhá největší v oboru IT na indickém trhu, najala ozbrojence na ochranu svých objektů, mnozí to nechápali – pak přišly bombové útoky v Bombaji.  

Reklama


Od bombových útoků v Bobmaji v minulém roce však čím dál více společností v Indii, které vyrábějí software, posílilo svou ostrahu, neboť se obávají, že by teroristé mohli zaútočit na jejich objekty, které jsou symbolem ekonomického úspěchu země. Dobře cvičené ozbrojence si najímají především společnosti v indickém Silicon Valley, městě Bangalore, centru tamního IT průmyslu, ve kterém se nacházejí jak vývojové laboratoře, tak i call centra, neboť zahraniční firmy v Indii šetří své náklady. "Indické IT firmy jsou vlajkovými loděmi místní ekonomiky, což je dělá velmi hodnotnými cíly," říká analytik Manoj Vohra z města Bangalore.

Indické IT firmy se bojí
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Infosys, která zaměstnává okolo 20 000 lidí, si ochranku najala ještě před bombovými útoky a nyní od indické vlády k ochraně svých budov v Bangalore získá její cvičené vojáky. V nejbližší době by vládní vojáci měli hlídat dalších více než osm desítek firem, které tak již nebudou závislé na soukromých bezpečnostních agenturách. Indická vláda od bombajských útoků začala úzkostlivěji chránit nejen letiště a vládní budovy, nýbrž také soukromé firmy, aby uklidnila zahraniční investory. Sektor informačních technologií vytváří 57% indického HDP. "Sebemenší útok na tyto společnosti bude mít vliv na indickou ekonomiku," říká Apurva Shah ze společnosti Prabhudas Lilladher.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama