Intel dodal za poslední rok šestkrát víc procesorů než AMD
i Zdroj: Lenovo
Novinka Intel dodal za poslední rok šestkrát víc procesorů než AMD

Intel dodal za poslední rok šestkrát víc procesorů než AMD

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 3. 2024 19:00 51

Modří stále dominují PC trhu a chrlí procesory jako opilec politická moudra. Tým červených je značně pozadu, o jablkářích nemluvě. Stále tu máme derby červení vs modří.

Reklama

Podle posledních dostupných informací (analýzy) Intel dodal za poslední rok 50 miliónů procesorů a zvýšil podíl na trhu o tři procenta. A podíl modrých je neúprosný, celých 78%. Druhé AMD dodalo pouhých osm miliónů kusů, následované Applem se šesti milióny. Jenže těm na rozdíl od Intelu podíl na trhu klesl o procento (AMD), respektive o čtyři (Apple). Tým AMD tak ovládá pouhých 13% trhu.

Intel dodal za poslední rok šestkrát víc procesorů než AMD
i Zdroj: Canalys

Do statistik se trochu procpaly i společnosti zabývající se mobilním segmentem MediaTek a Qualcomm. Těm se to povedlo díky tomu, že někteří OEM výrobci dodávají notebooky s procesory architektury ARM. Nicméně čísla jsou v porovnání s velkou trojkou zanedbatelná.

Rovněž byly zmíněny i výnosy, Intel si přišel za poslední rok na 41 miliard, Apple na 8 miliard a AMD paběrkuje s drobnými, nějakých 5 miliard. Z celého reportu jsme se tak dověděli, že trh s PC procesory je stále a pořád v zajetí Intelu a AMD a na tom se brzy těžko něco změní. U modrých by to ale chtělo už nějakou revoluci, jelikož 400 W žeroucí i9-14900KS není kdovíjak rozumná koupě. Ale u Alzy si jistě vyberete i moudřeji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama