intel-haswell-procesory-od-4500-kc-a-z87-nejvybavenejsim-cipsetem
Novinka Intel Haswell: Procesory od 4500 Kč a Z87 nejvybavenějším čipsetem

Intel Haswell: Procesory od 4500 Kč a Z87 nejvybavenějším čipsetem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 8. 2012 09:00 14

Haswell pro stolní počítače bude možná jen ve čtyřjádrové variantě. S novou paticí přijdou i nové čipsety. Z87, nelepší z nich, bude mít integrované regulátory napětí.

Reklama

Intel pomalu připravuje půdu pro své budoucí procesory s kódovým označením Haswell, které přijdou za rok, tedy ve 2. čtvrtletí roku 2013. Procesory budou mít patici LGA 1150 a budou párovány s novými čipsety 8. série.

Procesory budou používat současný 22nm výrobní proces, avšak budou stavět na nové architektuře. Zatím se počítá jen se čtyřjádrovými, tedy Core i5 a výš. Dvoujádrové varianty pro stolní počítače nejsou známé a možná se ani neobjeví. Tyto nové čtyřjádrové procesory budou s cenou začínat na 184 dolarech za samotný procesor (pro prodejce sestav) a $195 a boxovaný procesor s chladičem.

Intel Haswell: Procesory od 4500 Kč a Z87 nejvybavenějším čipsetem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejlepším čipsetem pro Haswell bude Z87. Ten má celkem 8× PCI-Express 2.0, podporuje Triple Display Support a s ním výstupy HDMI, DVI, DisplayPort a VGA. Dále také 6× SATA 6 Gb/s s podporou RAID, 10× USB 2.0, 4× USB 3.0 a gigabitový Ethernet. Samozřejmostí jsou Rapid Storage Technology, UEFI nebo třeba Smart Response Technology. Asi nejvýznamnější novinkou však budou integrované regulátory napětí.

Čipsety a desky na nich založené budou dostupné čtvrt roku před prodejem procesorů. Nové informace a nějaká čísla o výkonu bychom se mohli dozvědět na IDF 11. září.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama