intel-investuje-8-miliard-dolaru-do-22nm-vyroby
Novinka Intel investuje 8 miliard dolarů do 22nm výroby

Intel investuje 8 miliard dolarů do 22nm výroby

Z. Obermaier

Z. Obermaier

19. 10. 2010 22:49 3

Intel dosáhl už po několikáté za sebou rekordních zisků, to mu pomůže investovat do 22 nm výrobního procesu

Reklama

Společnost Intel měla obrat v právě skončeném kvartále tohoto roku velice slušných 11 miliard dolarů. Za tuto sumu by se dalo například postavit 880 kilometrů českých dálnic, i když u nás stojí jeden kilometr asi nejvíc na světě. Tato suma by také na několik lety oddálila naší důchodovou reformu nebo nakrmila několik afrických států. Intel se ale jako správný obchodník rozhodl tuto částku investovat. A do čeho jiného by měl své peníze vložit než do budoucnosti ..

 

Gigant oznámil, že letošní rok byl pro PC trh milníkem, kdy se za jeden den vyrobil milion počítačů. Aby mohl trh s počítači dále růst je nutné navýšit výrobní kapacity. Intel investuje 6-8 miliard dolarů do modernizace závodů v Oregonu a Arizoně, s tím, že v Oregonu vznikne rovněž zcela nová továrna. Tato akce by měla být dokončena v roce 2013. Všechny zmíněné renovace a stavba nového závodu se týká čistě a jen 22 nm výrobních kapacit. V modernizovaných objektech se jinou technologií vyrábět nebude.

Tento projekt dá práci 6000-8000 dělníkům na stavbách, s tím, že v novém závodě vznikne nových tisíc pracovních míst. Intel bude za třo roky plně připraven rozjet masivní výrobu 22nm čipů, jako nástupce dnešních 32nm procesorů. První z nich (Ivy Bridge) se ale objeví už na konci roku 2011.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama