intel-jde-po-nvidia-ion
Novinka Intel jde po NVIDIA Ion

Intel jde po NVIDIA Ion

Michal Mitrega

Michal Mitrega

23. 2. 2009 00:00 15

Podle redaktorů serveru Fudzilla právě Intel vydal dokument Nvidia Ion Competitive Position Guide - klasickou srovnávací reklamu s cílem zesměšnit konkurenci.

Reklama

Hlavním argumentem je, že Ion není vůbec nový čipset, ale upravený starší MCP79M/NCP7A. Dalším bodem je obvinění, že NVIDIA záměrně poslala recenzentům desktopový čipset MCP7A-U narozdíl od MCP79MX pro mobilní PC. Intel přitom zapomněl zmínit stáří 945GSE, který vychází z 4 roky staré architektury.

Intel jde po NVIDIA Ion
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel dále obviňuje NVIDII, že výroba Ionu není moc ekologická kvůli zvýšenému množství komponentů (Bill of Material). Platforma Ion je podle Intelu energeticky náročnější než 945GSE a nový GN40, které ale ani nepřehrají 1080p video nebo starší hru.

Intel navíc tvrdí, že Ionu už nebude více potřeba, až vydá své MCP (CPU+IGP) ve čtvrtém kvartále. Grafické možnosti ale i přesto nebudou dosahovat kvality Ionu. K dalším problémům patří podle Intelu vysoká cena (o 50-100 dolarů) a hlučnost v zátěži. Intel zkrátka vybral jen to co se mu hodí. Argumenty jsou přitom více než chabé.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama