Intel na MWC válí, nové čipy Sierra Forest nabídnou až 288 jader
i Zdroj: Intel
Novinka Intel na MWC válí, nové čipy Sierra Forest nabídnou až 288 jader

Intel na MWC válí, nové čipy Sierra Forest nabídnou až 288 jader

David Švrček

David Švrček

28. 2. 2024 10:43 1

Intel se na letošním veletrhu MWC v Barceloně pochlubil hned několika novinkami. Nové čipy Xeon Sierra Forest budou mít až 288 jader v jednom čipu! Odhaluje také další novinky

Reklama

Letošní veletrh MWC v Barceloně přinesl spoustu novinek od spousty výrobců. Jedním z nich je i procesorový gigant Intel, který se pochlubil novými procesory pro datová centra, Intel Xeon Sierra Forest. Tyto nové čipy uvede výrobce oficiálně na trh koncem letošního roku. Do poměrně malého těla se Intelu podařilo nacpat až 288 efektivních jader. Tohle není rozhodně nic na domácí hraní po večerech s kamarády, nýbrž se díváme na “nabušený” čip pro datová centra a servery.

Intel uvádí, že samotný čip by oproti svému předchůdci měl nabízet až 2,7x nárust výkonu v racku. Díky efektivním jádrům procesor také hledí na vaši peněženku a je energeticky úspornější. Intel tak své budoucí inovace nevkládá jen do běžných domácích procesorů, chce také více expandovat na trh se speciálními řešeními pro velké společnosti.

Intel na veletrhu MWC v Barceloně
i Zdroj: Intel
Intel na veletrhu MWC v Barceloně

Dalším čipem, kterým se výrobce pochlubil, jsou nové procesory Xeon Granite Rapids-D, které míří do odvětví rádiových vRAN sítí. Tyto speciální procesory mají být uvedeny na trh v roce 2025. Žádné podrobnosti o těchto čipech zatím nevíme, nicméně Intel uvedl, že nové procesory budou používat architekturu „Intel AVX pro vRAN a integrovaný akcelerátor Intel vRAN Boost."  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama