intel-oznamil-financni-vysledky-a-prichod-procesoru-skylake
Novinka Intel oznámil finanční výsledky a příchod procesorů Skylake

Intel oznámil finanční výsledky a příchod procesorů Skylake

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 7. 2015 11:00

Společnost Intel zveřejnila své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí. V něm se jí povedlo vykázat tržby ve výši 13,2 miliardy amerických dolarů a provozní zisk 2,9 miliardy. Čistý zisk dosáhl 2,7 miliardy dolarů, což představuje výnos na akcii 0,55 dolaru.

Reklama

Z provozních aktivit americká firma získala 3,4 miliardy dolarů, z čehož vyplatila na dividendách akcionářům 1,1 miliardy dolarů a 697 milionů vynaložila na zpětný odkup 22 milionů akcií.

Co se týče úspěšnosti jednotlivých divizí, pak stále nejsilnější je PC Client Group s příjmy 7,5 miliardy dolarů, což je o 2 procenta více oproti předchozímu čtvrtletí. Data Center Group rostla mezičtvrtletně o 5 procent na 3,9 miliardy dolarů a Internet of Things vykázala příjmy ve výši 559 milionů dolarů (mezičtvrtletní růst o 5 %). Softwarové a servisní segmenty dosáhly tržeb 534 milionů, což je stejně jako v minulém čtvrtletí a o 3 procenta méně než ve stejném období v loňském roce. Intel během zveřejnění finančních výsledků také uvedl, že procesor Intel Core šesté generace („Skylake“) splnil podmínky pro výrobu a přijde na trh již ve druhé polovině roku 2015.

„Výsledky druhého čtvrtletí dokazují transformaci naší firmy, neboť růst v oblasti datových center, pamětí a internetu věcí vytvořil v uplynulém čtvrtletí přes 70 procent našeho provozního zisku a pomohl tak kompenzovat ztráty na velmi konkurenčním trhu s osobními počítači,“ prohlásil generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich.

„I nadále věříme v naši růstovou strategii a zaměřujeme se na inovace a výkon. Očekáváme, že uvedení procesorů Skylake, Windows 10 a nových OEM systémů v druhé polovině roku 2015 výrazně oživí oblast osobních počítačů.“

 Intel oznámil finanční výsledky a příchod procesorů Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama