Intel převáží obří náklad přes Ohio, způsobí devítidenní uzavírky
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Intel převáží obří náklad přes Ohio, způsobí devítidenní uzavírky

Intel převáží obří náklad přes Ohio, způsobí devítidenní uzavírky

David Švrček

David Švrček

13. 6. 2024 12:10 46

Intel přepravuje 416 tun vážící kontejner po dálnici přes Ohio, což způsobí devítidenní uzavírku. Náklad do nové továrny urazí 240 km při rychlosti 8-16 km za hodinu.

Reklama

Intel zahájil přepravu 916 000 liber (asi 416 tun) vážícího přes Ohio. Tato přeprava uzavře hlavní dálnici na 9 dní. Tento cold box, jak jej Intel nazývá, důležitý pro technologie potřebné pro výrobu polovodičů v nové továrně. Zásilka má rozměry 7 metrů na výšku, 6 metrů na šířku a 85 metrů na délku. Takto objemný a těžký náklad bude přepravovat speciální konvoj max. rychlostí 16 km/h po trase dlouhé 240 km.

Nový kampus společnosti Intel v New Albany, ve státě Ohio, je součástí projektu za 28 miliard dolarů. Tento projekt zahrnuje výstavbu dvou továren na čipy v USA. Po dokončení bude tento kampus prvním špičkovým výrobním zařízením polovodičů v tomto regionu a bude vyrábět na nejmodernějších výrobních postupech.

Přepravní konvoj
i Zdroj: Ministerstvo dopravy Ohio
Přepravní konvoj

Ministerstvo dopravy Ohia pečlivě plánovalo trasu několik měsíců. Musely být provedeny úpravy elektrických vedení a zajištění, že mosty a silnice unesou tak obrovskou zátěž. Podle mluvčího ministerstva Matta Brunninga bylo nutné zabezpečit několik faktorů, aby byla přeprava bezpečná a mohla vůbec proběhnout.

Přesuny tak velkých nákladů jsou v této oblasti neobvyklé. Nicméně díky úpravám a investicím, které přicházejí s projektem Intelu, se očekává, že nová zázemí této společnosti nabídnou v této lokalitě nová pracovní místa a finance do rozpočtu státu. Intel také investuje do místních škol a univerzit, aby podpořil místní komunitu a vzdělanost v oblasti moderních technologií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama