intel-pripravuje-ctyrjadro-core-i7-2700k-nejlepsi-procesor-pro-herni-masinu
Novinka Intel připravuje čtyřjádro Core i7 2700K. Nejlepší procesor pro herní mašinu

Intel připravuje čtyřjádro Core i7 2700K. Nejlepší procesor pro herní mašinu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 9. 2011 12:30 18

Je založen na architektuře Sandy Bridge a půjde zatraceně dobře taktovat. Navíc má otevřený násobič, takže přetaktování je snadnější i pro méně zkušené uživatele.

Reklama

Největší výrobce polovodičů, Intel, uvede do prodeje nástupce výkonného čtyřjádrového procesoru Core i7 2600K. Informoval o tom technologický server Cpu-World. Core i7 2700K se stane nejrychlejším čipem rodiny Sandy Bridge. V základu je taktován na frekvenci 3,5 GHz, tzn., že nabídne o 100 MHz vyšší frekvenci než předchůdce.

V případě použití funkce Turbo Boost takt vzroste o 400 MHz až na 3,9 GHz. Dobrou zprávou je, že doporučená koncová cena by se měla pohyboval na úrovni „výběhového“ modelu. U nás jej pořídíte za přibližně 6 500 korun s DPH. Protože jde o model s označením „K“, nabízí se otevřený násobič pro vysoké taktování (i na vzduchu), což ocení nejen notoričtí ladiči výkonu a přetaktovači.

Čtyři jádra zpracovávají až osm vláken operací současně. 8 MB L3 cache je samozřejmostí. Prozatím nebyl potvrzen oficiální termín uvedení na trh. Procesor může být uveden příští týden, ale klidně také až za měsíc. Nejpravděpodobnější variantou je, že se začne prodávat souběžně s konkurenčními procesory architektury Bulldozer.

Intel připravuje čtyřjádro Core i7 2700K. Nejlepší procesor pro herní mašinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Cpu-World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama