intel-vykazal-za-treti-kvartal-rekordni-prijmy-ve-vysi-14-6-miliardy-dolaru
Novinka Intel vykázal za třetí kvartál rekordní příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů

Intel vykázal za třetí kvartál rekordní příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 10. 2014 09:00

Společnost Intel dnes zveřejnila své výsledky za třetí čtvrtletí: vykázala příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů, provozní zisk činil 4,5 miliardy, čistý zisk 3,3 miliardy a výnos na akcii 0,66 dolaru.

Reklama

Ze svých operací získala společnost zhruba 5,7 miliardy v hotovosti, dále vyplatila dividendy ve výši 1,1 miliardy a 4,2 miliardy amerických dolarů vynaložila na zpětný odkup 122 milionů akcií.

„Jsme potěšeni pokrokem, který naše společnost učinila,” prohlásil generální ředitel Intelu Brian Krzanich. „Dosáhli jsme absolutně rekordních příjmů a velmi vysokého zisku za třetí čtvrtletí. Stále před sebou máme spoustu práce, nicméně naše výsledky nám dodávají důvěru, že úspěšně realizujeme svou strategii rozšiřování portfolia našich produktů na další nové trhy."

Hlavní trendy ve třetím čtvrtletí :

   

Divize PC Client vykázala příjmy 9,2 miliardy, což je o 6 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 9 procent více než ve stejném období loňského roku.

   

Divize Data Center vykázala příjmy ve výši 3,7 miliardy dolarů, což je o 5 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 16 procent více než ve stejném období loňského roku.

   

Divize Internet of Things vykázala příjmy ve výši 530 milionů, což je o 2 procenta více oproti předchozímu období a o 14 procent více než ve stejném období loňského roku.

   

Divize Mobile and Communications vykázala příjmy ve výši 1 milionu dolarů, což je v souladu s očekáváním.

   

Segment softwaru a služeb vykázal příjmy ve výši 558 milionů, což je o 2 procent více oproti předchozímu období a o 2 procenta více než ve stejném období loňského roku.

Intel vykázal za třetí kvartál rekordní příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama