internetova-seznamka-vykradla-data-z-facebooku-cesi-zde-nejsou-vyjimkou
Novinka Internetová seznamka vykradla data z Facebooku, Češi zde nejsou výjimkou

Internetová seznamka vykradla data z Facebooku, Češi zde nejsou výjimkou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 2. 2011 16:00 15

Kámen úrazu byl v špatném zabezpečení profilů na Facebooku. Jste si opravdu jistí, že na seznamce nejste i vy?

Reklama

Nejoblíbenější internetová sociální síť Facebook, která má více než 600 milionů aktivních uživatelů, čelí dalším závažným bezpečnostním problémům. Internetové seznamce, která se na první pohled od těch konkurenčních nikterak výrazně neliší a již naleznete na adrese Lovely-Faces.com, se totiž podařilo získat data od uživatelů, kteří si nenastavili ani základní bezpečnostní opatření.

To je pochopitelně proti pravidlům této sociální sítě. Z nedbalosti a nedostatečného zabezpečení Lovely-Faces.com obviňuje Facebook jako takový a stejnojmennou firmu, která ho spravuje. Její zástupci tvrdí, že údajně chtěli jen upozornit na nedostatečné zabezpečení a nebezpečí podobných služeb. Mark Zuckerberg přesto vyráží do boje a s sebou si bere početný zástup právních zástupců.

Seznamka využívá přes 250 tisíc profilů vyfiltrovaných z Facebooku, naleznete zde i několik tisíc Čechů. Vyhledávání probíhá skrze fotografie obličejů, kdy je možné si vybírat podle pohlaví, národnosti, či podle rysů v obličeji. Provozovatelé uvádějí, že pokud uživatel nechce být na službě uveden, bude jeho profil odstraněn. Je pravděpodobné, že kauza bude mít pozitivní vliv na uživatele, protože se začnou více zajímat o mrzké zabezpečení svých profilů.

Internetová seznamka vykradla data z Facebooku, Češi zde nejsou výjimkou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama