ipad-standardni-vybavou-vozu-volkswagen-proc-ne
Apple Novinka iPad standardní výbavou vozů Volkswagen? Proč ne!

iPad standardní výbavou vozů Volkswagen? Proč ne!

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

6. 3. 2011 10:00 15

Využití vyspělejší technologie v podobě tabletu namísto palubního počítače se zdá být zajímavým nápadem. Volkswagen sází na iPad.

Reklama

Technická výbava automobilů je dnes opravdu rozsáhlá. Nejedná se již o „hloupý“ stroj a díky integrovaným palubním počítačům lze řídit a kontrolovat klimatizaci, množství výfukových plynů, aktuální spotřebu, nebo si nechat pomoci s parkováním. Cokoli si vymyslíte lze do automobilu zakomponovat, proč tedy nevyužít jako centrální „mozek“ např. tablet? Ten by mohl sloužit jako ovládací a zobrazovací prvek, multimediální centrum či GPS navigace. Pomocí aplikací se pak dá jeho funkčnost jednoduše rozšířit a ve spojení s čidly vozidla by se mohlo jednat o zajímavého pomocníka.

iPad standardní výbavou vozů Volkswagen? Proč ne!
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve Volkswagenu se nebojí experimentovat a představili model, integrující iPad jako hlavní informační systém. Oživlá legenda v podobě VW Type 2 (Bulli) má být moderním bratříčkem oblíbeného hippies mikrobusu. K dispozici je s elektrickým 85 kW motorem a na jedno nabití ujede cca 300 km. Pro prodloužení vzdálenosti budou k dispozici i alternativní plynové a vznětové motory. Nás však zajímá především uplatnění iPadu a to je následující.

V Type 2 bude Apple iPad využíván minimálně pro zobrazování hodnot z čidel, ovládání klimatizace, rádia a dalších běžných systémů. Vkládat se bude do jakési dokovací stanice v palubní desce, nebo bude zabudouván napevno (nepravděpdoobné). Pokud se výrobci v budoucnu podaří využít rozsáhlých možností těchto mobilních zařízení, bude to znamenat menší revoluci, která by mohla přinést zajímavé ovoce. Co na myšlenku Volkswagenu říkáte vy? Má šanci se uplatnit, nebo je na podobnou technickou „revoluci“ příliš brzy?

Zdroj: DigitalTrends, foto

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama