iphone-nezlepsi-vasi-plet-aplikace-acneapp-je-podvod-tvrdi-ftc
Apple Novinka iPhone nezlepší vaši pleť. Aplikace AcneApp je podvod, tvrdí FTC

iPhone nezlepší vaši pleť. Aplikace AcneApp je podvod, tvrdí FTC

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 9. 2011 14:15 21

Program za necelé dva dolary, který sliboval léčbu akné, je podvod. Vyvojář a dermatolog, který se na jeho vývoji podílel, dostali pokutu.

Reklama

Před nějakou dobou se v App Storu, internetovém obchodu s aplikacemi společnosti Apple, objevil program AcneApp. Stáhlo si jej téměř 12 tisíc uživatelů, každý z nich za něj zaplatil 1,99 dolaru.

Jeho tvůrce při vývoji spolupracoval s dermatologem Gregem Pearsonem, který tvrdil, že emitovaním různobarevného světla z displeje pomůže lidem vyléčit akné. Aplikace k léčbě využívala modré a červené podsvícení displeje, které ozařovalo obličej uživatelů např. během doby, kdy zrovna telefonovali. Pro lepší účinek bylo doporučováno, aby si telefon na postižená místa přikládali po dobu několika minut denně.

Jenže lidé rozhořčeně hlásili, že aplikace nefunguje. Po čase i samotný dermatolog přiznal, že výsledky asi nebudou stoprocentní. Následovala série článků, mimo jiné i v deníku New York Times a řada studií, které měli tvrzení, že akné léčí, potvrdit nebo vyvrátit. Do celého sporu se nakonec vložila i obchodní komise Spojených státech amerických (FTC). Aplikaci shledala jako podvodnou a vývojáři a dermatologovi udělila pokutu ve výši 1700 a 14 294 dolarů.

iPhone nezlepší vaši pleť. Aplikace AcneApp je podvod, tvrdí FTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Slibovaná léčba akné pomocí světla o vlnové délce 420nm a 550nm je podvod, rozhodla komise FTC.

Zdroj: itworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama