iphone-u-zakazniku-vyhrava
Apple Novinka iPhone u zákazníků vyhrává

iPhone u zákazníků vyhrává

Martin Stančík

Martin Stančík

13. 10. 2009 00:00 2

Podle nového průzkumu spokojenosti zákazníků se smartphony si nejvíce svůj telefon pochvalují uživatelé iPhonu od Apple.  

Reklama

I když většina firem v IT světě pociťuje propad, některé produkty jdou velmi dobře na odbyt – skvěle se daří například netbookům a smartphonům. Podrobnou zprávu o tom nyní vydala společnost J.D. Power & Associates. Mimo jiné z ní vyplývá, že spokojenost s chytrými telefony mezi zákazníky roste - oproti předchozímu průzkumu před půl rokem jsou nyní zákazníci spokojenější o 14 bodů na tisícibové stupnici, kterou pro ně společnost připravila. Ve firemní oblasti jsou zákazníci se smartphony spokojeni ještě více - od roku 2008 je to o 43 bodů více.

iPhone u zákazníků vyhrává
i Zdroj: PCTuning.cz


Ze studie také vyplývá, že spokojenější jsou se svými telefony lidé, kteří za ně zaplatili - ti, kteří je (například od operátora) dostali zdarma nebo za zanedbatelný poplatek, si na ně stěžují. Na prvním místě, co se týče spokojenosti zákazníků se smartphony, se umístil iPhone od Apple s 811 body, druhé místo patřilo LG se 776 body a třetí Blackberry s 759 body. "Nejdůležitější je pro uživatele jednoduchá ovladatelnost zařízení. Mnoho uživatelů si také dává záležet, jaký má telefon operační systém," říká Kirk Parsons ze společnosti J.D. Power & Associates.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama