jak-utratit-380-000-dolaru-treba-za-design-zelenych-usb-na-razer-blade
Novinka Jak utratit 380 000 dolarů? Třeba za design zelených USB na Razer Blade

Jak utratit 380 000 dolarů? Třeba za design zelených USB na Razer Blade

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 3. 2014 20:00 20

To si tak někdo vymyslel barvu, kterou nikdo nedělá a výrobce si musel vybavit novou výrobní linku. Pak k tomu přidejte desítky vzorků, které ale nesplňovaly požadavky a jste na několika milionech korun jen za kus plastu v konektoru.

Reklama

Jistě si říkáte, že vymyslet design nějakého výrobku není žádná sranda. A máte pravdu. Pokud chcete uvést na trh nějaký produkt, jistě se nevyhnete několika prototypům a po ohlédnutí zpět zjistíte, že za návrh a všechny ty prototypy jste zaplatili celkem hodně peněz.

Stejné je to i u společnosti Razer. Ta svůj herní notebook Blade dělala se vší precizností, která by se dala přirovnat i k Applu.

Třeba takové USB porty. Za jejich vývoj dala společnost Razer 380 000 dolarů (téměř 10 milionů korun). Asi se ptáte, jak je to možné, když tento konektor normálně existuje. Důvodem je barva. Ta musí být stejná, jako na ostatních částech notebooku. Tyto USB konektory jsou tak jedinečné a vyrábí se jen pro notebooky Blade. Barva je dokonce jejich zcela vlastní. A to je právě důvod, proč byl vývoj tak drahý.

Výrobci USB konektorů jsou totiž vybaveni na výrobu běžných konektorů, tedy v barvách černá, modrá, bílá, červená a žlutá. Pro výrobu se tedy musela vyčlenit speciální linka. I tak trvalo nějakou dobu, než lidé z Razeru byli spokojeni se vzhledem konektoru.

Herní notebook Razer Blade vychází na 2 200 dolarů (53 000 Kč), Pro verze pak 2 300 dolarů (56 000 Kč).

Zdroj: Fast Codesign

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama