Jaké jsou druhy online hracích automatů?
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Jaké jsou druhy online hracích automatů?

Jaké jsou druhy online hracích automatů?

externí obsah

externí obsah

20. 11. 2023 14:00

Jelikož popularita online kasin před nějakou dobou značně vzrostla a boom stále pokračuje, není na škodu se podívat na jeden ze způsobů zábavy, kterou nabízí. Řeč je o hracích automatech neboli slotech, kterým se zpočátku říkalo jednorucí bandité. Název vznikl díky tomu, že fyzické automaty měly na straně páku, za kterou se muselo zatáhnout, aby se válce začaly točit. Samozřejmě, v kamenných kasinech takové stále najdete, neboť pákové automaty k prostředí patří, v tomto článku se ale zaměřujeme ryze na online prostředí.

Reklama

Na základě následujícího textu se člověk může rozhodnout pro určitý druh automatu, nicméně platí spíše vlastní zkušenosti. Prostě si vyzkoušet různé typy a teprve poté se na jeden určitý zaměřit, jelikož někomu více vyhovuje celkem jednoduchá gameplay, zatímco jiní hráči si rádi hrají s různými bonusy.

Počet válců

Na první pohled člověk spatří mezi různým hrami hned několik do očí bijících rozdílů, leč tím vůbec nejočividnějším je počet válců. Původní automaty měly tři válce, a přestože i dnes takové můžeme najít, s příchodem online světa se zpopularizovaly hlavně hry s pěti válci, byť najdeme i tituly obsahující šest válců. Právě hry s pěti válci tvoří drtivou většinu nabídky, a pokud má člověk zájem si některou z nich vyzkoušet, na internetu se dá vyhledat aktualizovaný žebříček nejlepších online kasino stránek, které nejen tuto zábavu poskytují. Jde holt o populární způsob, jak lidé tráví volný čas, a tak je z čeho vybírat.

Pozornějšímu čtenáři zřejmě neušlo, že u automatů se třemi válci je snazší trefit stejné symboly než u automatu s pěti válci, plus jsou obecně jednodušší. Na druhou stranu hry s pěti válci nabízejí větší variabilitu, co se týče různých bonusů, točení zdarma, a hlavně jsou opravdu široce dostupné. Zpravidla se člověk setká právě s nimi, nabízejí větší výhry a vybírat se dá i na základě grafického designu, což nás přivádí k dalšímu způsobu, jak automaty dělit.

Téma

Zde se zdržíme jen chvíli, neboť nejde o tak stěžejní rozdíl. Nic si ale nenalhávejme, lidé si vybírají hry podle toho, jak vypadají a zda se jim prostě graficky či tematicky líbí. Her s pěti válci je totiž tolik, že někdy člověk prostě klikne na tu, která jej nejvíce zaujme třeba díky barevné kombinaci, a proto jsou populární tituly zasazené do Egypta nebo džungle. Barevná paleta je lidskému oku známá a prostě vypadá dobře. Dále se však dá hra zvolit podle toho, jestli je inspirována filmem či seriálem. K dispozici jsou tak tituly točící se kolem výpravy Indiana Jonese, byť poslední díl série nepřispěl pozitivnímu pohledu na budoucnost kin, nebo Vikingů.

Jaké jsou druhy online hracích automatů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Výhra

Už od počátku hracích automatů člověka zajímá výhra. Ohledně každé hry se dají dohledat informace o vítězných kombinacích a člověk si tedy může i spočítat, kolik a jak může vyhrát. V případě her s pěti tradičními válci existuje 243 kombinací, kdy člověk může vyhrát, tedy že na pěti válcích vidíme tři řady, kde člověk může vytočit stejné symboly. Pokud se jedná o válce, které mají strukturu diamantu, a ne válce tak, jak si běžně představíme, existuje 720 vítězných kombinací.

Pokud je pak hra opatřena čtyři řadami, na kterých se dají vytočit shodné symboly, člověk získává 1024 vítězných kombinací, přičemž existují ještě i vyšší čísla, nicméně pro představu zřejmě tato data stačí. Je dobré mít na paměti, že se zvyšujícím se počtem vítězných kombinací však jde ruku v ruce zvýšení sázky.

Bonusy

Hráče samozřejmě zajímá, co hra může kromě běžného točení válců nabídnout. Pochopitelně jsou tady bonusy, jež si člověk může vytočit, přičemž samotný bonus může znamenat jedno či více točení navíc, případně se jedná o sbírání jednotlivých bonusů. Když pak někdo shromáždí dostatečný počet bonusů, teprve poté dostane volné točení, leč tradičně jich bývá hned několik, případně se zúčastní bonusového kola, kde má větší šanci na výhru.

Hlavně v tomto případě je nejlepší si několik her vyzkoušet a vybrat si dle toho, které bonusy člověku nejvíce vyhovují.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama