je-na-case-windows-vista-jdou-do-vyroby
Novinka Je na čase! Windows Vista jdou do výroby

Je na čase! Windows Vista jdou do výroby

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 11. 2006 00:00 25

"Je čas!" - tak tímto sloganem Jim Allchin ve svém blogu ohlásil, že operační systém Windows Vista jde po letech vývoje do výroby.

Reklama

Partneři Microsoftu a vývojáři se k finální verzi - build 6000 - dostanou již tento měsíc, zatímco veřejnost si bude muset počkat do 30. ledna 2007. Operační systém nové generace byl ve vývoji více než pět let, avšak  zdá se, že největšího posunu se Vista dočkala během uplynulého roku - první betaverze spatřila světlo světa právě v červnu 2005. 

Windows Vista budou v první várce vydány v pěti jazycích včetně Francouzštiny, Španělštiny a Japonštiny, které již dostaly povolení. Anglická verze byla podle Jima Allchina schválena včera ráno. "Windows Vista budou náš zatím nejspolehlivější operační systém," řekl Sven Hallauer ze softwarového gigantu.

Podle něj při vývoji hodně pomohl internet, pomocí kterého se do testování mohlo zapojit více lidí. K vydání byznysové verze Visty a kancelářského balíku Office 2007 bude uspořádána velká párty v New Yorku se Stevem Ballmerem.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama