Je nová verze Windows už za rohem? Ředitel Qualcommu prozrazuje víc
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilota s Bing AI
Novinka Je nová verze Windows už za rohem? Ředitel Qualcommu prozrazuje víc

Je nová verze Windows už za rohem? Ředitel Qualcommu prozrazuje víc

David Švrček

David Švrček

5. 2. 2024 14:04 18

Současná verze Windows je na trhu od roku 2021, máme se připravit na jeho novou verzi? Nebo půjde "jen" o velkou aktualizaci. Ředitel společnosti Qualcomm prozrazuje, že se něco chystá.

Reklama

Společnost Qualcomm ve své poslední zprávě uvádí, že se chystá uvést nový procesor Snapdragon X Elite, spolu s příští verzí Windows. Příchod procesoru přitom ředitel, Cristiano Amon očekává v polovině roku 2024, což je zanedlouho. Toto datum se navíc shoduje s předchozími zvěstmi o novém operačním systému.

Snapdragon X Elite
i Zdroj: Qualcomm
Snapdragon X Elite

Otázkou však zůstává, co si máme představit pod pojmem nová verze Windows. Můžeme mluvit o úplně nové verzi Windows 12. To by bylo ovšem v rozporu s předchozí teorií, ve které se uvádí, že Microsoft bude vydávat nové verze svého operačního systému co tři roky. Navíc bychom se už měli něco dozvědět přímo od Microsoftu, o vydání Windows 11 jsme dostali oficiální informaci již pět měsíců předem, o Windows 10 dokonce celý rok dopředu.

Není tedy jasné, zda půjde o novou verzi. Některé zdroje uvádí, že má jít pouze o velkou aktualizaci 24H2 současných Windows 11. Amon uvádí, že nový systém bude implementovat funkce umělé inteligence, Microsoft Copilot, což je jedna z technologií, která nabírá na čím dál větší popularitě. Na funkce AI bude zaměřen právě tento připravovaný procesor od Snapdragonu. 

Windows 11
i Zdroj: Microsoft
Windows 11

Ať už si tedy představíme pod pojmem nový systém cokoliv, není zatím úplně jasné, o co půjde. Každopádně je jasné, že Microsoft něco chystá a bude to souviset s umělou inteligencí. Samotný Copilot se jeví jako velmi užitečná věc a pokud se jeho implementace do systému uchopí za správný konec, může být příjemným pomocníkem v každodenní práci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama