je-to-hloupost-odsoudil-utok-na-sluzbu-psn-hacker-geohot
Novinka „Je to hloupost“, odsoudil útok na službu PSN hacker GeoHot

„Je to hloupost“, odsoudil útok na službu PSN hacker GeoHot

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 5. 2011 14:00 8

Od celé akce se distancuje a tvrdí, že na hackery vrhá špatné světlo. Na svém blogu pak útočníkům doporučuje, aby s údaji uživatelů nic neprováděli.

Reklama

Slavný hacker Georg Hotz, který je znám spíše pod přezdívkou GeoHot, popřel, že by jakýmkoli způsobem figuroval v útoku na službu PSN, ze které byly odcizeny osobní údaje 77 milionů uživatelů.

Hotz se zapsal do historie tím, že jailbreaknul telefon iPhone. Později na sebe strhl pozornost prolomením ochrany PlayStationu 3 a následným sporem se Sony, který nakonec skončil mimosoudním vyrovnáním.

Na svém blogu GEOHOT GOT SUED k situaci kolem sítě PlayStation uvedl: „Každý, kdo věří tomu, že v tom jsem zapleten, se mýlí. Nejsem blázen, nechci, aby mi v budoucnu na dveře zaklepali agenti FBI. Obcházení ochrany koupených zařízení je v pohodě, ale nabourat se do cizího serveru a ukrást databázi uživatelů, to je něco jiného. Celé komunitě to jedině ublíží, i když je akce zaměřena na takové *bl*ce jako Sony“.

V souvislosti s útokem se spekuluje o skupině Anonymous, ta svůj podíl na útoku ale také popírá. Nakonec GeoHot hackerům vzkazuje: Mám pro vás radu. Určitě jste talentování a v budoucnu vás čeká buď hromada peněz (nebo vězení). Každopádně nebuďte hloupí a neprodávejte, nezveřejňujte informace o těch uživatelích“.

Nepřehlédněte:

„Je to hloupost“, odsoudil útok na službu PSN hacker GeoHot
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama