je-vista-bezpecnejsi-nez-windows-7
Novinka Je Vista bezpečnější než Windows 7?

Je Vista bezpečnější než Windows 7?

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 12. 2009 16:00 6

Podle známé bezpečnostní společnosti není nejnovější operační systém Microsoftu tak bezpečný, jako jeho předchozí verze.  

Reklama

Podle šéfa společnosti Trend Micro Raimunda Genese Microsoft omezil bezpečnost na úkor snadnějšího užívání systému. "Něříkám, že Windows 7 nejsou bezpečné, Vista však byla lepší. Byl jsem velmi zklamán, když jsem poprvé spustil nové Windows a zjistil jsem, že (narozdíl od Visty) Windows 7 nezobrazily žádné varování o nepřítomnosti anti-viru v systému. A i když si antivir nainstalujete, varování, že již nebyl dlouho aktualizován, jsou téměř neviditelná," říká Genes.

Je Vista bezpečnější než Windows 7?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Windows 7 jsou uživatelsky příjemnější, avšak co se týče bezpečnosti, je to velmi slabé, i když ne příliš překvapující. Když si vývojáři Microsoftu budou muset vybrat mezi bezpečnostní a uživatelností, vždy zvolí to druhé," dodal Genes s tím, že uživatelé Windows 7 by měli zvýšit stupeň zabezpečení (neoblíbené) funkce UAC. Bezpečnost prý zvyšuje také XP Mode, který je obsažen v některých verzích nových Windows. Je však třeba dodat, že jiná respektovaná společnost v oblasti bezpečnosti, Sophos, XP Mode kritizuje.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama