jizdomat-cz-spolujizda-pro-kazdeho
Software Novinka Jízdomat.cz - spolujízda pro každého

Jízdomat.cz - spolujízda pro každého

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

17. 11. 2010 12:30 10

Jezdíte dlouhé trasy a máte zbytečně volné místo v autě? Nedávno spuštěná online služba Jízdomat vám pomůže sehnat spolujezdce, nebo naopak najít odvoz na určité místo.

Reklama

Koncem října byla spuštěna nová užitečná služba s příslušným názvem Jízdomat. Její princip je jednoduchý - na stránkách služby Jízdomat.cz nalezne uživatel vše potřebné, aby mohl snadno a rychle sdílet informace o tom, kdy, kudy a „čím“ jede a kolik volných míst může nabídnout. Pokud tedy pojedete delší trasu a přemýšlíte, jak by se dalo ušetřit, nebo naopak sháníte „levný“ odvoz na jisté místo, je pro vás Jízdomat ideálním řešením.

Jízdomat.cz - spolujízda pro každého
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak to celé vypadá v praxi? Spousta z nás někam pravidelně dojíždí, ale vlastní „přibližovadlo“ všichni nemáme. Využívat tak musíme hromadné dopravy, nebo hledáme alternativní způsoby, jak se na dané místo dostat. Zde přichází ke slovu Jízdomat. Pro využívání služeb je nutné se zaregistrovat, nebo se jedním kliknutím přihlásit pomocí Facebookového účtu. Vše je velice přehledné a stejně tak je povedené i grafické rozhraní webu.

Pokud jste řidič, který chce nabídnout místo, jednoduše přidáte „novou jízdu“, kde vyplníte odkud, kam, kdy jedete a kolik si budete od případných spolucestujících účtovat. Dále už jen typ vašeho auta a počet volných míst. Po odeslání se vaše cesta zařadí do seznamu tras, kde mohou ostatní uživatelé vyhledávat a případně si kliknutím na tlačítko „Chci se svézt“ zarezervovat jedno z volných míst. Jízdu si poté můžete vložit do svého Google kalendáře, a to včetně kontaktů na cestující / řidiče. Stačí kliknout na tlačítko "Do kalendáře".

„Jízdomat dokáže vyhledat jízdu nejen podle shody místa odjezdu a příjezdu. Trasu nalezne i takovou, kterou má řidič po cestě. Navíc jde ještě o kus dál. Pokud se totiž vaše cesta neshoduje s trasou řidiče, ale stačila by malá zajížďka, abyste se mohli svézt také, Jízdomat vám nabídne i jízdu ve vašem blízkém okolí. Následně je už jen na vás, jestli se s nabízejícím sedadla v autě domluvíte.“

Pokud se vaše trasa i tak v seznamu nenachází, nezoufejte! Pro tyto případy je zde funkce „oblíbená trasa“. Ta vás bude mailem informovat o nových cestách, jež vyhovují zadaným kritériím.

Chceme, aby byl Jízdomat pro vás co nejdůvěryhodnější, proto po každé cestě máte možnost ohodnotit svého řidiče i jeho auto,“ píše tvůrce na svém Facebooku.

„Na vašem soukromí Jízdomatu záleží. Kontakty a další podrobnosti o uživateli jsou k dispozici pouze u řidičů, kteří mají vypsanou jízdu, která ještě neproběhla. Dále se vám pochopitelně zobrazí kontakty na cestující, kteří se přihlásili na vaši jízdu, a také na řidiče, se kterými jste se někdy v minulosti vezli.“


Tohoto konceptu rádi využívají např. vysokoškoláci, protože je ekonomicky výhodný pro obě zúčastněné strany. Radost budou mít i zarytí ekologové, neboť se jedná o „zelenější“ způsob dopravy. Celý projekt je ještě v plenkách, ale díky nadšení komunity a tvůrců této bezplatné služby lze do budoucna očekávat spoustu dalších vychytávek. Jízdomat sice není jedinou službou tohoto typu, ale dle mého názoru se v Česku jedná o tu nejpovedenější. Z konkurence stojí za zmínku snad jen waybook.

Osobně se mi služba velmi líbí a v budoucnu jí určitě plánuji využít. Tímto bych chtěl popřát autorům hodně zdaru do budoucna, ať se službě daří a nadále se rozrůstá. Co si o Jízdomatu myslíte vy?

Zdroj: Vlastní, Jízdomat

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama