Julian Assange se chce v britském vězení oženit
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Julian Assange se chce v britském vězení oženit

Julian Assange se chce v britském vězení oženit

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 6. 2021 12:53

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange, který je ve vazbě ve Velké Británii, se plánuje oženit se svoji partnerkou Stellou Morisovou. „Prověřujeme možnost dát se ve věznici oddat, protože zasnoubení jsme již od roku 2016,“ řekla Morisová s tím, že okolnosti jim dosud neumožňovaly pokračovat v životních plánech. Datum svatby ještě stanoven není, oba se nyní postupně probourávají přes potřebnou byrokracii. Pár má spolu dva syny.

Reklama

V Austrálii narozený novinář Assange bude mít 3. července 50. narozeniny a už přes dva roky se nachází v londýnské věznici se zvýšeným dozorem Belmarsh. Jeho vztah s Morisovou začal v období, kdy přebýval na ekvádorském velvyslanectví v Londýně a žádal tam o politický azyl.

Julian Assange se chce v britském vězení oženit
i Zdroj: PCTuning.cz

Assange na sebe strhl pozornost, když server WikiLeaks publikoval tajné video americké armády zachycující letecký útok v Bagdádu z roku 2007. Poté zveřejnil i množství tajných zpráv, převážně hlášení amerických vojáků.

USA viní 49letého Australana ze špionáže a nezákonného zveřejnění tajných dokumentů. Začátkem ledna britský soud ale odmítl vydání Assange do Spojených států. Vláda USA okamžitě oznámila, že se proti verdiktu odvolá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama