Kanceláře NVIDIE ve Francii se údajně staly cílem antimonopolní razie
i Zdroj: depositphotos
Novinka Kanceláře NVIDIE ve Francii se údajně staly cílem antimonopolní razie

Kanceláře NVIDIE ve Francii se údajně staly cílem antimonopolní razie

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

29. 9. 2023 14:30 39

Že by někomu ležel úspěch firmy v žaludku? Nebo je třeba vykázat činnost a ospravedlnit existenci úřadu? A nebo je NV opravdu zlá?

Reklama

Ale ale ale, to se podívejme. Kanceláře Nvidie ve Francii byly údajně cílem razie tamních antimonopolních úřadů kvůli podezření z nekalých soutěžních praktik. Je to poprvé, kdy byl tým zelených obviněn z takových věcí. Nutno dodat, že akcie firmy od počátku boomu AI letí vzhůru a to možná trochu přitáhlo pozornost. Francouzský úřad pro hospodářskou soutěž neoznačil konkrétní místo zásahu, ale agentura v tiskové zprávě uvedla, že jde o „společnost podezřelou z implementace protisoutěžních praktik v sektoru grafických karet“. 

Kanceláře NVIDIE ve Francii se údajně staly cílem antimonopolní razie
i Zdroj: Depositphotos

Lidé obeznámení s touto záležitostí uvedli, že předmětem razie byla právě Nvidia. Podle informací na webu Wall Street Journal k těmto akcím dochází hned ráno a úřady obvykle zabaví prostory společnosti a fyzické a digitální materiály. Taktéž si pěkně v pohovoří se zaměstnanci, kteří přijíždějí do práce. 

Jen málo společností těžilo z nárůstu poptávky po generativní AI tolik jako Nvidia. Během roku vzrostly tržby firmy o 100% a většina prachů pochází z mocných karet s čipy H100 určených do datových center. Přesto francouzské úřady zdůraznily, že samotná razie neznamená, že firma porušila zákon, ale je pouze podezřelá a proto je třeba ji proklepnout. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama