karbonn-sparkle-v-prvni-zastupce-platformy-android-one-dorazil-do-velke-britanie
Novinka Karbonn Sparkle V: První zástupce platformy Android One dorazil do Velké Británie

Karbonn Sparkle V: První zástupce platformy Android One dorazil do Velké Británie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 11. 2014 23:00 5

S levnými referenčními telefony chce Google kromě Indie vtrhnout i na další trhy. V Evropě jako první začíná prodávat model Karbonn Sparkle V. Prodejce Amazon ho nabízí za částku 130 liber, což odpovídá zhruba 4 500 Kč.

Reklama

Hnací jednotkou telefonu je MediaTek MT6852 se čtyřjádrovým 1,3GHz procesorem ARM-Cortex A7 za asistence grafické jednotky Mali400 MP2 a 1 GB operační paměti.

Kromě slušné výbavy a cenové dostupnosti, je velkou výhodou mobilu také čistý systém s jen nezbytnými aplikacemi. Google navíc slibuje aktualizace po dobu dvou let od uvedení telefonu na trh (lízátko, tedy Lollipop, by mělo být dostupné na konci ledna).

Předinstalovaný a uživatelskou nadstavbou nezatížený Android 4.4.4 KitKat se v případě Karbonn Sparkle V předvádí na 4,5palcovém IPS displeji s rozlišením 480 × 854 obrazových bodů. Vnitřní datový prostor má velikost 4 GB, lze ho naštěstí snadno rozšířit pomocí paměťové karty microSD.

Karbonn Sparkle V je prvním ze tří nedávno představených smartphonů nové řady Android One, který si mohou zakoupit i evropští zákazníci. Canvas A11 z dílen Micromaxu a model Dream UNO od společnosti Spice Mobiles ho patrně budou brzy následovat. Výbava je u všech tří přístrojů stejná.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama