karty-geforce-gtx-670-nepodporuji-4-way-sli
Novinka Karty GeForce GTX 670 nepodporují 4-way SLI

Karty GeForce GTX 670 nepodporují 4-way SLI

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

14. 5. 2012 11:45 19

Čili spřažení čtyř grafických karet za účelem většího výpočetního výkonu. Proč to, když je na PCB karet jasně vidět dva SLI můstky?

Reklama

10. května skončilo NDA na grafické karty GeForce GTX 670 od nVidie, představení a test referenční karty si můžete přečíst zde. Redaktoři zahraničních médií, kterým se podařilo na test získat čtyři kousky těchto mrňavých siláků ale přišli s docela překvapivým zjištěním. Přes přítomnost dvou SLI můstků a jádra GK 104, které by 4-way SLi mělo podporovat, tato featura nefunguje.

Na rozdíl od GeForce GTX 680 a GTX 690 si potenciální majitelé GTX 670 budou moci zapojit na jednu základovou desku maximálně tři tyto grafické akcelerátory. Tento stav však není konečný a v budoucnu se díky updatu ovladačů majitelé nových GeForce dočkají i tohoto módu.

Karty GeForce GTX 670 nepodporují 4-way SLI
i Zdroj: PCTuning.cz

2-way a 3-way SLI ovšem fungují zcela v pořádku. Dvě GeForce GTX 670 dávají dohromady výkon jen o 2% nižší než GeForce GTX 690, zatímco jsou o 20% levnější a mají menší spotřebu. Za nefunkčním 4-way SLi tedy klidně mohou stát komerční účely, stejně jako kontrola kvality každé featury o které nVidia hlásá, že ji podporuje.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama