Kdybyste žili na Marsu a náhodou vám to uniklo, tak vyšel System Shock Remake a je skvělý
i Zdroj: Nightdive Studios
Novinka Kdybyste žili na Marsu a náhodou vám to uniklo, tak vyšel System Shock Remake a je skvělý

Kdybyste žili na Marsu a náhodou vám to uniklo, tak vyšel System Shock Remake a je skvělý

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

6. 6. 2023 21:00 5

Před pár dny vyšel remake geniálního System Shocku a jakkoli se to zdá neuvěřitelné, nejspíš je tento remake jeden z nejlepších vůbec!

Reklama

Už jsem to párkrát tu a tam zmínil, ale udělám to znovu. Osobně považuji System Shock za jednu z nejlepších her, co kdy vznikly. Geniální mix akce, řešení hádanek a logických zádrhelů, postupné odhalování zoufalého boje proti zdivočelé umělé inteligenci Shodan, úžasná atmosféra, prostě klenot. A co víc, tenhle cyberpunkový thriller vznikl už téměř před třiceti lety! 

Remake se chopili hoši z Nightdive Studios a ti mají s předělávkami dost zkušeností. Nicméně, když na Kickstarteru remake System Shocku oznámili, mysleli si, že bude hotovo za dva roky. Krapet se přepočítali a trvalo jim to o pár let déle. Mezitím vývoj zcela restartovali a přešli na Unreal Engine 4. Díky tomu nový Shock běhá krásně svižně a vypadá skvěle. 

Ale hlavní je, že moderní System Shock vzdává originálu hold a nesnaží se zavděčit dnešním rozmazleným padavkům, kteří potřebují šipku přes půl obrazovky s textem, co mají dělat. Kdepak, stále je třeba číst zprávy, luštit hádanky a přemýšlet. Rovněž i prostředí bylo modernizované, ale nikoli úplně předělané, což je další plus. Samozřejmě bez nějakých moderních inovací se to neobešlo, ale jsou citlivě naroubovány, aby si mazáci s láskou zavzpomínali, poznávaje původní lokace a staré známé (čau Diego).

Pokud jste nikdy původní System Shock nehráli, je remake skvělou volbou (berte buď na Steamu nebo GOGu) a vstupenkou do světa zákeřné umělé inteligence Shodan. Uvidíme se ve virtuální realitě..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama