Kingpin: Reloaded po třech letech vstal z mrtvých – bude remaster legendární a brutální gangsterky ale stát za to?
i Zdroj: Slipgate Ironworks™
Novinka Kingpin: Reloaded po třech letech vstal z mrtvých – bude remaster legendární a brutální gangsterky ale stát za to?

Kingpin: Reloaded po třech letech vstal z mrtvých – bude remaster legendární a brutální gangsterky ale stát za to?

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

2. 10. 2023 22:00 11

Když byl Reloaded oznámen, málem jsem blahem upadl do mdlob. Jenže čekání se prodlužovalo a titul nakonec úplně vysmrděl do ztracena. Až doteď!

Reklama

Kingpin: Life of Crime byla a je moje oblíbená 3D akce z devadesátek. Neotřelá gangsterská stylizace, svérázné (slabě řečeno) charaktery, ponurá atmosféra a legendární soundtrack. Ó ano, a nekonečná brutalita, nadávky, ničení a všudypřítomné zlo. V Kingpinovi nejsou klaďasové a správní hoši, pouze vrazi, násilníci, zloději, buzíci, štětky, feťáci, prostě výkvět společnosti. Ale o to nyní nejde. Jde o to, že tahle geniální (za tím si stojím) pařba měla dostat remaster už před třemi lety, ale po odložení se o hře přestalo mluvit úplně. A nyní udeřil od 3D Realms nový trailer s datem uvedení 5. prosince 2023. 

Opět na mě blahem skoro šly mrákoty, než jsem však onen trailer shlédl. Vizuálně je rozdíl nepatrný, pochopitelně přibude podpora 4K, moderních OS a všechny tyhle věci, které by každý čekal. To ale umí i neoficální patche od fanoušků pro původní hru. Pod kapotou má změn být víc, třeba nový systém úkolů, konverzace a kdo ví co ještě. Naštěstí bude obsažen i soundtrack od Cypres Hill. Zaráží mě však ta unylá prezentace, já sám jsem původního Kingpina vylepšil o filmově laděné Reshade, dodplnil ostřejší textury a vypadá to lépe jak ukázka v novém traileru. Snad byly jen použity staré záběry (ovšem ten znak dolaru po zabití chuligána je příšerný). Tak či onak, doufám, že finální verze bude dokonalá expresní jízdenka do světa zločinu a mé obavy se rozplynou jako dým od hlavně brokovnice!

Na porovnání moje verze původní hry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama